Senaste inläggen

Av Yvonne Andersson - 7 juli 2011 17:45

  Pelargonen "Mexica Tomcat"

       

Riddarsporrar  Stjärnflocka   Malvor         Liljor

Den röda Klematisen "Södertälje"

Den lilla blå Alpklematisen som jag inte vet namnet på.

En stickling som Sonja gav mig i Låsbo.

Av Yvonne Andersson - 7 juli 2011 17:28

Jag tycker inte vi har någon orsak att klaga på dyr mat när vi slänger så mycket.

Allt som jag tillagar går ner i min mage och inte i soporna.

Tom. skal hamnar i min kompost så inget går till spillo.


Källa:

Jordbruksverkets rapport Matsvinn – ett slöseri med resurser? (TT)


Varje år slänger vi 30 procent av den mat vi köper.

I genomsnitt slänger svenskarna 56 kilo mat per person och år.

Den energi och de resurser som går åt till att producera den slängda maten står för 7% av svenskarnas klimatpåverkan.







I 154 av landets 290 kommuner källsorteras matavfall separat.

21 procent av hushållens matavfall återvinns biologiskt genom kompostering eller genom att rötas till biogas.

Av Yvonne Andersson - 6 juli 2011 13:11

Hämtat ur Annikas Blog.

Artikel i Dagens Medicin: Annika Dahlqvist slutar att föreläsa.

En del kommentarsdiskussioner därunder.
Det är många som gratulerar mänskligheten till att jag slutar att föreläsa. Det tyder ju på att jag har lyckats röra upp vissa känslor.


Kommentar av Leif som är värd ett besök hos

Restaurang Blues Kök o Bar
Globen Shopping


http://gastrogate.com/restaurang/bluesbarokok

Leif G Magnusson says:

Annika

Du ska inte bli stressad av alla kommentarer som skrivs.
Det kommer en dag då du kommer att få upprättelse till
1000 procent.
Ligg lågt, vi är på din sida och stöttar dig mentalt.

Jag har nu serverat LCHF samt delat ut informativ info i broschyrform under 3 månader.
Jag är förvånad över att det säljer så bra, ca 30 luncher om dagen.
GI säljer ca 15 st.
Lunchgästerna vet vad det handlar om och jag får många positiva
kommentarer av lunchgästerna.
Vill ni se vår meny ?
Se gärna på gastrogate.se
Sortera på Stockholm johanneshov/globen sedan Restaurang Blues kök o bar. Då ser ni menyn för dagen
Ni kan också prenumerera på vår meny

Hör gärna av dig när du kommer till Stockholm
så kan vi äta LCHF lunch tillsammans.

Krögare

Leif G Magnusson
Restaurang Blues Kök o Bar
Globen Shopping
070 735 43 44

Av Yvonne Andersson - 5 juli 2011 21:52

Jag har fått åka med Karin och Vlad till City Gross i Häggvik och där bunkrat upp en massa kött.

Allt möjligt ifrån Vildsvin till Fryst Makrill. Nu är båda mina frysar fulla så nu behöver jag bara kompletteringshandla Ägg, Grädde, Smör och Ost under ett par månader.

Av Yvonne Andersson - 5 juli 2011 14:30

Nu har jag skördat vitlök och hängt den på tork samt klippt ner gräslök, dill, persilja, salvia, citronmeliss och basilika till frysen.

Madonna har börjat få sockerärter nu, eftersom de mognar.

Av Yvonne Andersson - 5 juli 2011 12:24

Mina gulliga grannar i takvåningen överraskade mig med 4 smaskiga chokladkakor. Har nyss smakat den med Pistage och den var så läcker till kaffet.

Av Yvonne Andersson - 3 juli 2011 15:14

Ska bli intressant att se ifall det blir något mer än ett skrivet avtal.

Det kanhända blir som med den utlovade Hundrastgården, Smällarförbudet, Lösakatteråtgärder mm.

Eftersom det är samma "sorts" politiker i vår Kommun numera, som i Regeringen blir det väl inget mer än snack om ansvar, god ekonomi och arbetslinje, eftersom det verkar ansvarsfullt, men sen då? Vad händer?


Jag har sökt på Kommunens hemsida om detta avtal men hittar inget.

Vi låter oss nog luras. Igen.

Mitt förtroende för Kommunen är numera på botten.

Av Yvonne Andersson - 3 juli 2011 14:04

När jag öppnade kylskåpsdörren ramlade en liten glasskål med svarta alger ut och gick i 1000 bitar.

Lyfte Madonna rakt upp och släppte ut henne för att inte hennes tassar skulle ta skada, men i min egen högra fot fick en liten skärva fäste så litet blodvite uppstod. Det var iaf lätt att avlägsna flisan.

Synd att jag inte gav Åke alla algerna in går för då hade inte detta extraarbete behövts.

(Rättelse: Det var inte Hiziki utan Aramealger som vi åt i går. De är väldigt lika men Hizikin är mycket tunnare.)


Algen för nybörjare är Aramealgen. En svart havsalg med mild smak och doft, är ett topp-tillbehör till all mat.

Alger är lätt att tillaga och kan bli ett roligt samtalsämne kring middagsbordet. Lägg en liten hög med vackra alger på soppan och du förgyller både smak och känsla.

Blötlägg algerna i 10 minuter eller koka upp dem snabbt i vatten.

Sedan marinerar man dem i Shoyu och ibland med litet färskriven ingefära.

Alger sväller ca 5 ggr sin storlek så använd bara litet i taget.

De innehåller rikligt med jod och rensar ut tungmetaller ur kroppen.

Vill man inte äta dem kan man alltid lägga dem i badkaret eller lägga dem i blöt med icke ekologisk frukt och grönsaker så suger de åt sig en del gifter.

 Glasskivorna blev så tunna, långa vassa skärvor att de inte gick att sopa upp. Dammsugaren fick nästan inte tag i de tunnaste skivorna heller så jag blev tvungen att plocka fram ett förstoringsglas och plocka upp dem med ett blött hushållspapper. Nu hoppas jag att allt glas avlägsnats från golvet och Madonnas matskålar.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards