Denna kaka som jag hittat i Kolhydrater i Fokus ser ju jättegod ut så den tänker jag baka till frysen så jag har något att njuta av om jag blir fikasugen.
4 ägg
200 gr mycket mjukt smör (mikra lite)
1 dl sukrin/steviablandning
200 gram sötmandel
2 dl kokosflingor
¼ tsk salt
1½ tsk vaniljpulver vaniljessens eller avkok av en vaniljstång
3-4 bittermandlar, malda (eller 7-8 droppar bittermandelolja)
Knappt ½ dl flagad mandel
-Blanchera, torka och mal mandeln.
-Sätt ugnen på 180 grader.
-Smörj en springform. Klipp gärna till och lägg smörpapper i botten. Tänk på att det kan
läcka smör från formen i ugnen.
-Vispa ägg, sötning, vanilj och ev. bittermandelolja pösigt.
-Blanda de torra ingredienserna för sig.
Vispa ner det mjuka smöret i äggen och därefter det torra, väl blandat.
Det ska INTE vara något bakpulver i den här kakan!
-Lägg smeten i formen och jämna till.
-Sprid ut den flagade mandeln ovanpå och tryckt till lätt så att den fastnar i smeten.
Grädda i ca 40 min.
Den är godast nygjord och lite ljummen!
Går bra att frysa några veckor.
101g protein, 307g fett, 39g kolhydrater
Receptet kommer från Kolhydrater i Fokus, tack till gun92884!