Alla inlägg under december 2009

Av Yvonne Andersson - 15 december 2009 18:28

 

Underbart att vakna till en ljus vinterdag.

Vintern kom alltså i natt vilket både jag, Madonna och Perennerna är glada över.


I dag kl. 14.00 invigdes vårt nya Poliskontor av Länspolismästare Carin Götblad.

Vad som gör mej gladast är att närpolisen ska jobba förebyggande för att dämpa effekten av smällare och raketer.

Läste i Lokaltidningen att polisen går ut och pratar med alla försäljare och de har en brandman i följet.

De ska gå igenom tillstånd och säkerhet i lagringslokalerna samt ska de påtala vikten av att kontrollera åldersgränsen och att de inte får sälja raketerna förrän efter Jul.


Jag bara undrar om det går att göra något åt alla hemmagjorda smällare men det blir kanske lite lugnare häromkring eftersom det nu finns 7 poliser att tillgå.

Av Yvonne Andersson - 6 december 2009 18:15

       

Här har det dukats upp en kaffebrödsbuffe´i dagarna 3. Vi har haft så trevligt och jag tror att det fanns något som föll alla på läppen.

Av Yvonne Andersson - 5 december 2009 18:15


LCHF-Julbröd

09 dec kl 10:16, 2009

Skrivet av dahlqvistannika under kategorin Blandat | 14 Kommentarer | Permalink

Ur Airams Matblogg tar jag ett recept på Julbröd:


Grund till LCHF-Julbröd, 20 st
Ugn 200gr, tillagning 1 tim.


6 ägg delade i vitor och gulor var för sig
1 tsk salt
1 msk Fiberhusk
200 gram naturell Philadelphia eller motsv
1 tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön
1 rågad matsked malda brödkryddor
3 dl mandelmjöl


 Värm upp ugnen. Vispa äggulorna löst tillsammans med Fiberhusk och låt svälla under tiden äggvitorna vispas riktigt hårda och torra (ca fem min) i en annan bunke. Vispa gulorna och fiberhusk tillsammans med osten tills smeten blivit ljust gul och fluffig. Tillsätt salt, brödkryddor och linfrön och vispa helt slätt. Vänd försiktigt ihop de båda rörorna tillsammans med mandelmjölet och tillsätt bakpulvret - vispa inte, använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.  Klicka på bakplåtspapper ut 20st bröd som får gräddas i ca 15minuter eller tills de uppnått gyllenbrun färg.

Enligt tips i kommentar kan man köpa mandelmjöl på lchfbutiken.se/baka

Ett brödrecept till:


Pias ostbröd
3 ägg
pytteliten nypa salt
125 gram keso
1,5 deciliter riven, fet ost

Börja med att lägga keson i en sil minst en halv timme så att vasslen får rinna av. Sätt ungnen på 200 grader.
Separera äggvita från äggula. Kör med stavmixer äggulorna och den avrunna keson. Tillsätt den rivna osten.
Blanda saltet i äggvitan. Vispa äggvita till hårt skum genom att först börja med den lägsta hastigheten och sedan successivt öka hastigheten till äggvitan blivit styv. Blanda försiktigt ned ägguleröran. Fördela smeten till fyra "bullar" på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i ugnen 20 min.  
Underbart goda som smörgås, pizzaunderlag, efterrätt med grädde och hallon, etc.



LCHF-bröd från Dala-Husby

3 ägg
1 dl malda hasselnötter
1 dl linfrö
1 msk Fiberhusk
2-3 dl riven ost
1 tsk bakpulver
50 g smält smör
Brödkrydda


Blanda och bred ut på bakplåtspapper ca 1cm tjockt.
Grädda i 225º i 15 minuter.


Av Yvonne Andersson - 3 december 2009 23:10

 

Minns inte riktigt men detta recept är nog hämtat från ett TV-program.

Kanske Leilas



Sätt ugnen på 150 grader

Smörj och bröa en brödform på 24 cm diameter


Smält 50 g. smör

Tillsätt 1/2 dl. fin rapsolja


Vispa 2 ägg, 2 dl strösocker och 1 dl farinsocker så det blir ljust och pösigt.


Rör ihop med den ljumma fettblandningen.


Blanda ihop 2 1/2 dl vetemjöl, 4 msk kakao av god kvalitet, 2 tsk bakpulver,

1 tsk vaniljsocker och 1 nypa salt och vänd ner det i smeten.


Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick ner 50 gr. mörk 70% kvalitetschoklad i grovt brutna bitar.


Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.


NJUT!


Av Yvonne Andersson - 1 december 2009 20:26

 

I dag har jag bara bakat bullar och havrekakor, men inte utan dramatik.


Tänkte baka mina lätta och goda Lussebullar men hade köpt fullkornsdinkel och orkade inte springa till affären en gång till.

Dessutom var det slut på alla andra ekologiska mjölsorter. Kungsörnens vetemjöl reas nu ut för 5 kr per 2kg påse.


Eftersom jag nu köpt fel mjöl bakade jag 2 sorters utkavlade saffransbullar istället. En sort med fyllning av smör, sukrin och kanel, samt en sort med mandelmassa.


Jag har en sådan där ställning att sätta plåtarna på, för att spara utrymme, och dit ställde jag 3 plåtar med bullar för att jäsa.

Plötsligt ser jag en av plåtarna komma glidande och hinner precis komma fram och få tag i den, men hälften av bullformarna glider ner på golvet och de flesta hamnade uppochner.


Eftersom mitt golv beträds av både folk och fä, var det bara att kasta dem.

Gräddningen gick så bra för de 2 första plåtarna på exakt 14 minuter.

Vid gräddningen av sista plåten glömde jag ställa tiduret men tänkte att det kommer jag nog ihåg, ändå.


Pyttsan, jag satte mej och skördade i Country Ville och plötsligt kände jag doften av brända bullar. ( Kom just på att jag ska göra brända mandlar i morgon) Den plåten åkte raka vägen ner i sophinken och tur var väl det för frysen blev totalt fullproppad och jag behöver inte frestas av en massa nygräddade bullar som ligger utanför.


I kväll blev jag bara så sugen på att baka havrekakor att jag rusade iväg till ICA och köpte havregryn och Lindt apelsinchoklad.


Det blev 24 stora havrekakor vilka nu förvaras ute på min altan.


I morgon ska jag göra Mockarutor, Brända Mandlar och någon sorts Rulltårta.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards