Alla inlägg den 3 januari 2011

Av Yvonne Andersson - 3 januari 2011 19:40

Hej!
Jag vill veta vad vår kommun har

för regler för pyroteknikanvändning?
Har ni några planer på restriktioner, och i så fall var, hur och när?
 


Jag skrev ett brev till Kommunen förra året  som jag bifogar här längst ner.
Jag fick inget svar, men det hoppas jag få nu, när vi fått nya kommunpolitiker.


I år har det varit lika förfärligt som förra året och året dessförinnan, här på Råbystigen. Det smälls dag och natt och håller fortfarande på fast det är 3 januari nu, ofta av minderåriga. Det började mer än en vecka
innan Nyårsafton så det har inte blivit många timmars sömn den senaste veckan.


På själva Nyårsafton sköts raketer från balkonger och uteplatser så det är med livet som insats, som man går ut. Dessutom är det ett gäng som har som nöje att bränna av storsmällare mellan 04.00 och 05.30 om morgnarna.


Jag föreslår att Kommunen, UpplandsBroHus och Polisen arbetar fram lokala ordningsföreskrifter för vår Kommun för nu råder det total terroriserande anarki. Jag har försökt att tala med några småkillar om att det är förbjudet då man inte fyllt 18, och om hur plågsamt det är för hundarna, men de är helt säkra på att "polisen hinner aldrig ta oss."  Suck!


Informera också invånarna i ett skriftligt brev, på allas hemspråk, för många bryr sig inte om att ta reda på vad som gäller.


På nätet har jag hittat många kommuner som har riktigt bra ordningsregler. tex. Ängelholm, Norrköping och Nybro. Vi borde också få några regler att följa för allas vår trygghet.


mvh Yvonne Andersson, adress


y_von_a@hotmail.com



(Detta brev skrev jag förra året)

Bro 30 december 2008

Hej!
Jag har ett förslag till kommunen som kommer att, göra oss ännu mer populära och få oss att anses ännu mer framstegsvänliga.
Eftersom regeringen inte verkar kunna göra något åt eländet via lagstiftning kan väl vår kommun börja med totalförbud för privatpersoner att använda pyroteknik.
 
Visst är det fint med fyrverkerier, men det här okynnessmällandet pågår ju året om men kring nyår, 1:a maj osv är det ju rent outhärdligt.
 
Vi får proppa i våra hundar lugnande mediciner, de vilda djuren plågas, många ungdomar skadas allvarligt varje år, miljögifter sprids och sist men inte minst all nedskräpning av kvarlämnade fyrverkerihylsor mm.
Dessutom tänker jag på våra medmänniskor som kommer från krigshärjade länder. Detta skjutande måste ju kännas som ren tortyr för dem.

Just nu hörs det som om någon slänger handgranater här på Råbystigen och jag kan bara hålla tummarna att ingen ska skadas.
 
Jag har en hund som just nu ligger under en fäll i sin bur, hon har öronproppar, musik på lagom volym, fått Nozinan som lugnande, ändå hässjar hon hysteriskt, skakar så hon hoppar och hon vägrar att gå utomhus efter mörkrets inbrott.
Igår var vi till veterinär för hon kunde inte andas och där fanns många medsystrar/bröder som mådde lika dåligt. Nu bävar jag inför morgondagen.

Jag vill att ni som har makten, genomför ett förbud för privatpersoner att inneha pyroteknik, eller också restriktioner om att de bara får användas på utvalda platser under vissa tider, eller att kommunen istället ordnar fyrverkerier kring de helger då de anses behövas.
Det kommer garanterat bli billigare i slutänden. 

 
Då kommer det att bli festligare, säkrare, lugnare och tryggare att bo i Upplands Bro.
 
mvh
Yvonne Andersson, adress

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards