Direktlänk till inlägg 11 januari 2013

Råninfo och Barndomsminnen

Av Yvonne Andersson - 11 januari 2013 09:21

Lite info om Fucked for Life och jag som inte ens visste att de existerade. Jag kan inte låta bli att fundera över dessa människors bakgrund och varför de blivit kriminella.


Som barn fick jag höra: Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål, och bra var ju det för när min elaka lärarinna Greta Ehinger berättade för Mormor att Yvonne är iaf ärlig, blev jag glad att jag inte stulit, fast frestelsen varit stor. Greta bad mig som 8-åring att hjälpa henne att vattna blommorna i hennes kök. Minns som i går hur jag helt fascinerad stod och tittade på en skål som stod på hennes köksbord. Skålen var full med kopparslantar och inte ens i Mommas Cafe´-kassa hade jag sett så mycket pengar.

Minns också hur jag tänkte, att om jag skulle ta en slant så skulle det inte märkas, men min hjärntvättade hjärna varnade mig så jag lät bli. Jag var ju hjärntvättad på så vis att med min livssituation var jag en typisk kandidat till att bli kriminell på något vis. Det fick jag ofta höra. Men jag tänkte att jag skulle nog visa dem annat.

Vilken vidrig människa den lärarinnan var. Tänk om hon hade räknat fel så det inte hade stämt när hon räknat om slantarna. Vad hade då hänt med mig? Antagligen hade jag hamnat på uppfostringsanstalt för det var också ett hot som jag hade hängande över mig pga mina föräldrars livsstil och deras svek. Mormor var ofta orolig över att skulle göra något som upplevdes olämpligt av omgivningen.

Och jag gjorde det i 11 årsåldern. Jag hade i min lekstuga skrivit kärleksdikter med kanske litet för erotiskt innehåll för att passa på 50-talet. Jag bar dem alltid på mig så ingen skulle hitta dem.

På väg upp till Sixten Huss med familj uppe på berget stoppades jag av Ragnar och Leif Jakobsson för dom visste att jag brukade ha med mig bullar och godis från Mommas Cafe´ till den fattiga familjen Huss. När jag inte hade någon väska med mat blev de besvikna och undrade om jag inte hade godis i fickorna som putade ut på min röda kofta. Jag kämpade för mitt liv då jag inte ville släppa ifrån mig dikterna men jag hade inte en chans att rädda dem.


Efter några dagar ringde fröken och sa att skolöverstyrelsen, en barnavårdsman, min förmyndare Kommunister Bygde´n, fröken och överläraren ville komma och hälsa på Mormor för att tala om mig. Som tur var deltog även Morbror Ernst i mötet eftersom det var en torsdag. Varje torsdag kom han och åt ärtsoppa och pannkaka med oss och hade läxförhör med mig. Ibland agade han mig också, men oftast väldigt pedagogiskt.

Minns tydligt hur nervös Greta var. Hon hade en gröngrå kappa och då hon höll händerna i fickorna såg jag hur tyget på kappan vibrerade.

Gubbarna var väldigt upprörda över mina dikter men då Morbror Ernst läst dem tyckte han att de vara väldigt talangfullt skrivna, med bra svenska, förutom några enstaka ord som lätt kunde bytas ut mot "underliv" och "kärleksakt". Hihihi....

Jag har ingen aning om vad som hände på deras sammanträde om mig efteråt, men jag hörde aldrig någonting mer. Jag var bara ledsen över att jag inte fick tillbaka dikterna. De kanske finns kvar i något arkiv.


I nedanstående länk till en blog finns intressant info om Fucked for Life, även om rånet i går.

http://blog.zaramis.se/2013/01/10/fucked-for-life-tumba-lords/

 

Från Wikipedia om Fucked for Life
 
Hoppa till: navigering, sök

Fucked for life (FFL) är ett svenskt kriminellt nätverk som uppstod i Tumba 1999. Kärnan i nätverket utgörs av 12 män som tatuerat "FFL" på överarmen eller i nacken. De kallade sig från början "Tumba Lords" men bytte till det nuvarande namnet i slutet av 1990-talet.[1]

Ursprungsgruppen bestod av fem medlemmar men under 2004 uppskattade polisen att gruppen hade cirka 40 medlemmar. FFL sysslade från början med mopedstölder men gick senare över till att stjäla motocrosscyklar. På senare tid har de även sprängt uttagsautomater och genomfört värdetransportrån.[2] Flera grova rån har kopplats till FFL, bland annat sprängningen av en värdetransport i Hallunda, ett väpnat rån mot en bussterminal i Landskrona 2002 och ett värdetransportrån i Liljeholmen 2000.

Källor  [redigera]

Fotnoter  [redigera]

Webbkällor  [redigera]

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Andersson - 24 februari 2014 09:30

Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24   Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...

Av Yvonne Andersson - 23 februari 2014 18:30

Så här såg Du ut 2008 när vi träffades. Det var innan Din Gastric Bypass operation. Så mycket lidande som Du utsatte Din kropp för såg ingenting ut att påverka Dig för Du var alltid fräsch och sminkad.     Så här vill jag minnas Dig Ciz...

Av Yvonne Andersson - 17 februari 2014 13:14


  Skuggröna, Julros Snödroppar, Vintergäck Dessutom är det meteorologisk VÅR sedan några dagar.   Förra året hände detta inte förrän den 7 april ...

Av Yvonne Andersson - 2 februari 2014 11:51

Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro   Karin Sidén 2014-02-02   Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...

Av Yvonne Andersson - 26 december 2013 20:30

http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards