Direktlänk till inlägg 12 januari 2013

Socker och Cancer igen

Av Yvonne Andersson - 12 januari 2013 13:41

naturligtvisare.se

att vara normal är inte friskt så länge samhället är sjukt

Menu

utan socker ingen cancertillväxt

Om det kom en medicin som fick cancercellerna att sluta växa och som kunde förklarar hur och varför celler växer till helt ohämmat, visst hade det lett till ett Nobelpris?

Om det kom en medicin som fick alzheimers att stanna upp och till och med gå tillbaka och som kunde förklarar hur och varför hjärnceller dör, visst hade det lett till ett Nobelpris?

Det finns idag forskare som kan svara på dessa frågor men ändå har varken Nobelpris eller nya rekommendationer till de sjuka delats ut. Varför?

Jo, för att lösningarna är för enkla. Det finns inga pengar att tjäna på att människor håller sig friska på naturlig väg och läkemedelsbolagen som sitter på pengarna som finansierar forskningen vill sälja mediciner snarare än främja forskning som får medicinkonsumtionen att minska.

Det finns också enormt mycket prestige att behålla för alla dem som fått oss att tro på de felaktiga lösningarna. Om det inte fanns pengar att tjäna på att människor var sjuka och om det inte vore så att människors egon var större än deras vilja att främja sann hälsa så är jag övertygad om att dessa nya forskningsrön skulle få större genomslag.

De enkla lösningarna jag pratar om är den senaste tidens forskningsrön som talar för att socker får cancertumörer att växa och att kokosfett får alzheimers att gå tillbaka. Stora framsteg som påverkar miljontal människors liv men som ändå inte fått uppmärksamheten de förtjänar.

Länken mellan socker och cancer går via hormonerna IGF-1 och insulin. GF-1 är ett tillväxthormon som även cancerceller lärt sig att använda sig av och när halterna av GF-1 är höga ökar även energin som cancercellerna äter och växer av. IGF-1 stiger som en följd av höga insulinnivåer som i sin tur höjs när vi äter socker. Socker alltså. Socker får cancertumörerna att växa men ändå behandlas inte cancersjuka med lågkolhydratkost och ändå får det cancerfrämjande sockret tillsättas i nästan all mat vi äter.

Alzheimers förklarar forskare nu med att hjärnan fått diabetes. Insulinresistensen gör att hjärnan inte kan ta upp glukos och i brist på energi dör hjärncellerna. Socker igen alltså. Energi en alzheimerssjuk hjärna dock fortfarande kan ta upp är ketonkroppar, alltså den energi som bildas när man äter en lågkolhydrat och högfettskost. Särskilt kokosfett ger den typ av ketoner som hjärnan lätt kan ta upp.

Inget socker och mera kokosfett och några av vår tids största folksjukdomar kan vara lösta. Jag tycker det är värt Nobelpris, en revolution av kostråden och sjukvården och ett massa ståhej i media så att alla får ta del av dessa forskningsrön.

Kan någon svara mig varför nyheterna inte är större? jag blir omåttligt arg när jag tänker på alla människor som lider trots att kunskapen finns om vad som kan både lindra och förebygga!

Veta mer?
Vetenskapens Värld i SVT, mån 16/4. Om socker och cancer.
Slattery, Benson, Berry, et al. (1997) Sugar and colon cancer.
Kokosfett mot alzheimers på Youtube
Coconutresearchcenter. Förklarar sambandet mellan kokosfett och alzheimers samt länkar vidare till vetenskapliga referenser.
This entry was posted in Evolution, Evolutionär medicin, Kognitiv Neurovetenskap, Konsumtion, LCHF, Naturligt Vis, Stenålderskost, Ursprunglig fitness. Bookmark the permalink.

Post navigation

5 thoughts on “utan socker ingen cancertillväxt

  1. Maria Dalén says:

    Så underbart! Här kommer en ny trogen läsare! Det där du läser? finns inte på distans eller så? Jag försöker sluta med socker och behöver sunda förebilder! Men fler som du behövs och ska synas mer!!!

     
    • Tack, dina ord värmer verkligen! Att sluta med socker är ett h*vete! det är lika beroendeframkallande som heroin och därför ännu en skäl att bli arg när det får tillsättas i så många matvaror. Programmet jag läser är inte på distans men däremot är det mycket egna studier så om man inte bor alltför långt ifrån Skövde så kan det gå att pendla. Lycka till i kampen mot sockret och välkommen åter!

       
  2. Elin says:

    Du som påstår dig arbete med vetenskapliga metoder borde veta att bara för att en forskare hävdar något så betyder det inte att det är tillförlitligt. Resultaten måste kunna upprepas av andra forskare. Kan detta göras och teorierna  bekräftas kommer de med all säkerhet att få Nobelpris för det. Men där är vi inte än, långt ifrån. Och samband, speciellt när det gäller cancer är dessutom sällan aldrig så enkla.

    Dina konspirationsteaorier är gällande vilka resultat som får genomslag och inte är dessutom ganska larviga. Och du ignorerar även all den forskning som görs på de stora medicinska universiteten i världen (de är för övrigt oftast den, och inte läkemedelsföretagens/företagens forskning som ger Nobelpris).

     
    • Ja visst vet jag att forskning måste replikeras för att vinna förtroende. Jag menade inte att studierna jag hänvisade till ska få pris i dagsläget utan jag ville belysa att jag tycker de får oförtjänt lite uppmärksamhet.

       
  3. Pingback: socker är en ulv i fårakläder | naturligtvisare.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Andersson - 24 februari 2014 09:30

Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24   Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...

Av Yvonne Andersson - 23 februari 2014 18:30

Så här såg Du ut 2008 när vi träffades. Det var innan Din Gastric Bypass operation. Så mycket lidande som Du utsatte Din kropp för såg ingenting ut att påverka Dig för Du var alltid fräsch och sminkad.     Så här vill jag minnas Dig Ciz...

Av Yvonne Andersson - 17 februari 2014 13:14


  Skuggröna, Julros Snödroppar, Vintergäck Dessutom är det meteorologisk VÅR sedan några dagar.   Förra året hände detta inte förrän den 7 april ...

Av Yvonne Andersson - 2 februari 2014 11:51

Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro   Karin Sidén 2014-02-02   Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...

Av Yvonne Andersson - 26 december 2013 20:30

http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards