Senaste inläggen

Av Yvonne Andersson - 25 november 2012 22:00

En informativ blog.


https://www.facebook.com/EttSotareBlod


Om

Vi äter allt mer socker och sitter allt mer still. Vårt blod är sötare än någonsin tidigare.

Läs om hur det påverkar hjärta, hjärna, äggstockar, lever och resten av din kropp.

Mer info på: ettsotareblod.se.

Beskrivning

Sedan mitten av förra seklet har låga kolesterolnivåer varit ett viktigt mått på hälsa.

Med kolesterolet i fokus gav forskare oss nya kostråd: dra ner på fettet.

Mindre fett i maten skulle också ge mindre fett på kroppen.

Men det har blivit precis tvärtom.

En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen.

I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien ...

bakom våra kostråd och den fettdebatt som har härjat i Sverige de senaste åren.


Hon visar att kroppen inte är så enkel som forskare en gång antog: det är inte bara fett som rubbar blodfetterna, utan också socker och andra kolhydrater.

Aldrig tidigare har mänskligheten ätit så mycket socker som nu.


Boken visar hur snabba kolhydrater kan påverka allt från nyfödda barns vikt till tidpunkten för puberteten, möjligheten att bli gravid och risken för cancer.

 

Hos vuxna eldar ett sött blod på både åderförkalkning och utveckling av demens.

 

Kroppen blir inflammerad och blodkärlen täpps igen. Ann Fernholm ger en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa  påverkas av vad du äter.

Av Yvonne Andersson - 22 november 2012 13:00

Underbart smaskig och den räcker till många middagar. Ensamrätt, eller tillsammans med, kött, kyckling, fisk eller fläsk.


Broccoligratäng LCHF

Av Yvonne Andersson - 13 november 2012 23:45

Uppladdningen av bilder har fungerat dåligt nu ett tag så jag undrar om jag ska återvända till min gamla blog och stå ut med reklamen där.


Får väl se om uppladdningen blir bättre. Visste inte från början här att bilderna måste förminskas eftersom det är ett brgränsat utrymme. Jag har slut på utrymmet så därför måste bilderna  först laddas upp i minus.com och sedan flyttas hit.

Jag vill att det ska vara lätt, enkelt och snabbt, annars får det vara.

Av Yvonne Andersson - 12 november 2012 19:15

Jag blir galen på mina grannar som kastar ner kycklingben, smörgåsar, köttben, fimpar och nu även choklad. Denna chokladbit tog jag upp ur Madonnas hals, sedan strödde jag salt rakt ner i halsen på henne så hon kräktes upp resten.

Jag satte upp denna lapp ........................



................förra veckan men det har inte hjälpt.

Jag tror mig veta att det är gästerna till henne som tidigare utsatts för glaskrossning 2 gånger av pojkvänner som velat komma in.

Det kommer aldrig skräp när hon inte är hemma, så vad ska jag tro.

En annan granne var då så rakryggad att hon ringde på dörren och berättade att de var oskyldiga, och att hon har knytit fast fönstren och sin balkongdörr så inte barnen ska ramla ut.

Hon misstänker samma person som jag eftersom det vore väldigt krångligt för dem som bor i andra änden av huset att kasta till denna speciella plats.


Alltid kastas skräpet till denna speciella plats inne bland perennerna där det är svårt att se det men Madonna går alltid raka vägen dit där fynden brukar ligga.

Hittade 4 nya fimpar i dag så nu har jag nätat in området och lagt fiberduk där mat och fimpar brukar kastas.

Nu samlas allt ihop på duken och kan sedan återbördas till grannen och/eller hyresvärden.

Det blir också lättare att skydda hundarna nu, för om någonting hamnar på gräsmattan hittar jag det lättare än inne bland perennerna.

Jag undrar hur det ser uti hjärnan hos dessa människor.

Jag har alltid bott på minst 2 trappor men aldrig kommit på tanken att kasta fimpar eller matrester ifrån balkongen.

Av Yvonne Andersson - 11 november 2012 22:45

Lena, Kicki och Rut har fyllt år nu igen. Lena och Kicki bjöd på jättegod mat.

Ostbricka med pepparkakor och glögg.

Kycklingfile i gräddsky,

Creme caramel (avstod) Chokladterrinen var supergod till kaffet och den kommer jag nog att göra ofta.


Koka upp 1.5 dl vispgrädde och smält ner

150 gr mörk choklad, 70 %, grovhackad

(150 gr mjölkchoklad, grovhackad)

 

Vispa försiktigt ihop

1 ägg

30 gr rumstempererat smör

 

Blanda ihop och häll över i en liten avlång smörpappersklädd

bakform, och baka mitt iugnen på 100 grader, ca 20 min.

Låt kallna i kyl och skär upp i portionsbitar.

 

Servera med lättvispad grädde.

Man kan ju prova att bara ha mörk choklad också.

 


Jag fortsatte festandet på Mariannes nya fina balkong och Madonna var överlycklig över att få ligga i Gunnars knä.

Vi tog tåget hem strax efter kl. 22.00 Det blev över 7 timmars bortavaro så nu längtade vi hem.

Av Yvonne Andersson - 9 november 2012 17:30

Nu är det så mörkt om kvällarna så jag har satt upp Ljusslingorna.

Ledljusslingan som förr satt under altantaket passade precis på parasollstativet sedan jag skruvat fast 3 pinnar på det.

Det blev en gran.

Nu är det ju den mörkaste tiden och otraditionell som jag är väntar jag inte med upplysningen till Advent.

Av Yvonne Andersson - 9 november 2012 11:30

Helt otroligt vilken aktivitet det är här omkring. Var tvungen vända mig om för att fota för det var 9 Firmabilar på gården i torsdags, som lastade av grejer.

Dessutom har byggnadsställningar satts upp så det blir spännande att se vad som ska göras.


(min skugga)

Emellan husen har de röjt buskar och grävt om jorden för att göra nya gräsmattor.

Vet inte om de tänker asfaltera eller lägga tillbaks betongplattorna sedan. Snyggt och öppet har det iaf blivit.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards