Alla inlägg under september 2011

Av Yvonne Andersson - 19 september 2011 14:00

    

I morse hade jag besök av en vacker spindel men hans nät var inte så snyggt. Han fick iaf 2 små flugor i nätet och då var han snabb till det dukade bordet.


Tog sedan P-tåget till Centralen för vidare  resa med T-banan till Gullmarsplan, där jag stämt möte med en tjej som sålde en Gjutjärnsplättlagg via Blocket.

Jag tycker inte om att mina gamla genvägar vid C. in till vissa butiker har byggts igen:(


 

Vilket fynd som nu saltbehandlas innan användning.

I denna kommer jag att steka många "Hjärtliga" LCHF-plättar och Ägg.


 

Det roligaste med att åka bort en stund är den glädje jag möts av vid hemkomsten.

Nu har de lärt sig att vänta tills jag tagit av jacka och skor och sedan får gullpluttarna hälsa och pussas.

Av Yvonne Andersson - 18 september 2011 18:00


Helgskrikandet fortsätter.

I dag har hon haft 2 st 2-timmars föreställningar.

Hon spelar in sig själv med mobilen, medan hon skriker, sjunger och dansar. Sedan sätter hon sig på bänken och kollar på sina inspelningar. 

Jag bad henne gå upp till skogen och skrika eftersom jag blir störd.

Hon låtsades inte höra eller också kan hon bara koncentrera sig på en sak i taget. Hon tittade ju på videoinspelningarna.

Under eftermiddagsföreställningen kom ett stort gäng tonårskillar som hon log brett emot. Hon trodde kanske att det var publik.

Men de bara skrattade och retade henne så hon gick hem.

Av Yvonne Andersson - 17 september 2011 20:30

I dag har det varit fortsatt "Indiansommar" och jag har fortsatt med trädgårdspysslet.

Har fyllt upp pallkragarna med jord och planterat 55 vitlöks-klyftor.

Städat förrådet och tagit in Pelargonerna.


                    

Madonna valde att ligga nära i gårdens varmaste hörn, medan jag fixade Vitlöksrabatten.


Cecilia Frode spelar "En stjärt i Himlen" i kväll och den vill jag inte missa utan jag ska bara mysa med hennes humor som jag verkligen gillar och har lätt för att förstå.

Jag bara älskade hennes egen uppsättning av enmansteatern "Ängelen"

Nedanstående är hämtat från hennes hemsida.

Bakgrund:
Cecilia föddes i Linköping den 14:e augusti 1970 som ett av sex syskon. När hon gick i sjuan fick hon en liten roll (två repliker) i "Tolvskillingsoperan", och i och med detta hade drömmen om scenen väckts, och den förstärktes ytterligare när hon såg TV-serien "Fame".

Utbildning:
Teatergymnasium på Olympiaskolan i Helsingborg 1986-89, Skara Skolscen 1989-90 och Teaterhögskolan i Malmö 1991-94.

Genombrott:
På teaterscenen fick Cecilia sitt stora genombrott i Ronny Danielssons uppsättning av Shakespeares "Som ni vill ha det" på Göteborgs Stadsteater år 1996. Därefter har hon blivit ofta anlitad, såväl på scen och film, som på TV och radio. Genombrottet på film kom i Måns Herngrens och Hannes Holms "Det blir aldrig som man tänkt sig", där hon år 2000 blev lillasyster Tina med hela svenska folket. I TV kom genombrottet i SVT:s produktion "Fru Marianne", där hon spelade huvudrollen. (Seriens manusförfattare och regissör, Carin Mannheimer, har kallat Cecilia för Sveriges bästa skådespelerska). Nämnas bör också TV-serien "Taurus", där Cecilia spelar den kvinnliga huvudrollen mot Boman Oscarsson. Men för Cecilia själv är det nog hennes egen produktion, enmansföreställningen "Ängelen", som ligger henne varmast om hjärtat...

Utmärkelser:
Cecilia fick en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll, vid filmgalan år 2003, för sin insats i filmen "Klassfesten". Dessutom var hon nominerad till en Guldbagge i samma kategori året innan, för sin roll i filmen "Syndare i sommarsol". 2006 blev hon nominerad till ett TV-pris för bästa skådespelerska i TV-program för "God morgon alla barn", och till samma pris 2007 för "Mäklarna". Vidare nominerades hon till Guldmasken 2007 för bästa skådespelerska i privatteater för "Kvarteret Skatan".

Av Yvonne Andersson - 16 september 2011 19:24

Det har varit en underbar dag, lagom varm och med hög frisk luft, som gav mig inspiration till att få en hel del gjort.  

Efter morgonpromenaden med hundarna    rengjorde jag regnvattentunnorna, vilkas innehåll tömdes över surjordsväxterna.                                                          


En tunna till ska Rhododendronen få innan marken fryser till.

Senare tömde jag frysen (det ska ju bara bli 5 grader i natt) som stod på altanen och flyttade den inomhus.

Efter lek med   hundarna   och lunch   satte jag in hundarna och oljelaserade pallkragarna.


Hundrackarna kunde inte roa sig själva inomhus, utan de stod och gnydde, antingen vid altangrinden   eller bakom gallret i köksdörren        så jag fick ha is   i hjärtat    för att orka lyssna på de olika klagovisorna som de försökte med.

                                        

De verkar tro att uteplatsen bara är deras.







Och inte heller verkade de förstå att det var för deras bästa som de var instängda. Det vore inte kul att få rödbrun oljeasyr i pälsen. Dom kanske inte skulle bry sig, men jag skulle.

Av Yvonne Andersson - 16 september 2011 09:39

Eftersom jag hade en massa gamla grönsaksfröer som hade bäst-före-datum ända sedan september 2003 har jag tagit tillvara dem genom att så dem i jord.

Därför har jag nu färskt grönsaksklipp att strö över maten, varje mål, vilket smakar bra och förstärker skönhetsupplevelsen av den.

På denna bild finns Broccolli, Rädisa och Sockerärtsskott. Madonna och Diezel gillar också små smakbitar.

 

Av Yvonne Andersson - 14 september 2011 07:45

Nygammal matfilosofi

"En radikal förändring måste till om vi vill leva i ett biologiskt hållbart samhälle - exploateringen av jordbruksmark måste omvandlas till ängens biologiska mångfald och det gräs, träd och buskar som inte betas av kan bli vinterfoder."
Våra matvanor debatteras.Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Det har skett en matrevolution i det svenska medvetandet. Närmare 25 procent av svenskarna har uppgett att de äter en kost där de aktivt minskar andelen bröd, pasta, potatis, ris, frukt och annan stärkelserik mat.

Till fördel för naturbetande kött och en ökande andel smör, grädde och feta ostar.

Denna fjärdedel av befolkningen, dit vi hör, har funnit att de krämpor vi lidit av under många år, såsom ständig värk, sömnstörningar, svängande blodsocker, hunger och sötsug har förbättrats väsentligt på denna kost. Vi har fått en mättnadskänsla och tillfredsställelse vi inte erfarit på många år.

Flera av oss har erfarenhet av överätning och övervikt. Nu när vi inte längre äter mat vi inte tål, slipper vi det problemet. Därför vill kroppen inte längre ha kolhydrater och sötad mat. Det är faktiskt inte tråkigt! Dagens måltid kan varieras med hur mycket god mat som helst, även om man låter bli de näringsfattiga kolhydraterna. Ägg är till exempel mycket näringsrik mat, till skillnad mot vad vi blivit lärda under många år.

Vissa livsmedelsproducenter, som Unilever, har dyra reklamkampanjer där de påstår att deras konstgjorda margariner sänker kolesterolet. Men faktum är att våra kroppar tillverkar kolesterol, vars uppgift bland annat är att skydda kroppens celler.

Ett lågt kolesterolvärde är inte en garanti för att slippa hjärtinfarkt. Kroppen är mer raffinerad än så.

Vår kosthållning står i skarpt motsatsförhållande till myndigheternas rekommendationer och så kallade vetenskapliga evidens.

Kostrekommendationerna har varit att vi ska akta oss för mättat fett och äta mer frukt, fiberrika livsmedel samt magra industriprocessade nyckelhålsmärkta produkter. Vi, liksom många andra, har insett att de styrande kostråden de senaste 30 åren utformats i nära samarbete med livsmedelsindustrins finansierade vetenskapliga expertis och ekonomiska intressen. På bekostnad av människors hälsa!

Samtidigt pågår diskussioner om att en vegetarisk livsstil skulle vara att föredra ur miljö- och hälsosynpunkt. Men att leva vegetariskt innebär att man äter mer spannmål, som i likhet med soja- och margarinproduktion kräver stora ettåriga monokulturer där matjorden förbrukas. Monokulturerna står för massutrotning av tusentals växt- och djurarter. Dessutom ansvarar jordbruket och dess matprodukter för mänsklighetens största utsläpp av växthusgaser. Betande kor håller landskapet i ekologisk balans och köttet kommer då från metabolt friska djur, vilket gör att vi också håller oss friska. Modern forskning visar att betande kor sannolikt är klimatneutrala. Vi är fullt medvetna om det lidande och miljöförstöring som den storskaliga köttindustrin innebär för djur och natur.

Kor som inte äter kraftfoder från monokulturer behöver två år för att bli slaktfärdiga. Kor som ges kraftfoder blir slaktfärdiga på ett år. Det odlade kraftfodret är spannmål och växtprotein, vilket gör att djuren blir feta och metabolt sjuka med tiden, liksom vi människor blir. Varken vi människor eller våra husdjur är evolutionärt anpassade att äta (ofermenterat) spannmål eller kraftfoder. I den mån det är möjligt bör vi äta kött från djur som gått ute och betat gräs.

I dag importeras över hälften av den svenska köttkonsumtionen. Den industriella produktionen kräver hela tiden sammanslagning av mindre bondgårdar till större och effektivare produktionsenheter. Systemet kräver industriell snabbuppfödning för att bli lönsamt, men hos de flesta konsumenterna finns en önskan om ekologiskt och naturligt uppfött kött.

En radikal förändring måste till om vi vill leva i ett biologiskt hållbart samhälle - exploateringen av jordbruksmark måste omvandlas till ängens biologiska mångfald och det gräs, träd och buskar som inte betas av kan bli vinterfoder.

Korna skulle fortfarande rapa, men mycket mindre och vi människor skulle inte längre tillföra några växthusgaser genom ettåriga monokulturer - eller de skulle i alla fall minska väsentligt. Vi skulle då slippa äta de nedbrytande spannmålsprodukterna och djuren skulle slippa äta onaturligt kraftfoder. Alla resurser behöver i framtiden nyttjas solidariskt, även jakten på vilt och fisk.

Naturligt näringsbalanserat kött måste vara en


grundläggande mänsklig rättighet och det är en


nödvändighet för vår hälsa, välmående och i slutändan,


evolutionära överlevnad.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards