Alla inlägg under oktober 2010

Av Yvonne Andersson - 24 oktober 2010 20:33

En av de vackraste sånger som jag vet.


http://www.youtube.com/watch?v=SzJY96m3lkg

Av Yvonne Andersson - 23 oktober 2010 19:09

Har ju haft problem med min högra fotled i några dagar. Det var så besvärligt att jag fick lov att skjuta upp tapetseringen efter att jag flyttat undan möblerna och därför har vi fått snirkla oss runt i röran under några dagar nu.

I morse kom jag på den geniala ide´n att prova gå i MBT-skorna och trots att jag tvivlade gick det hur bra som helst att promenera i dem.

Helt otroligt att smärtan försvann. så nu har jag tapetserat hälften och varit ute på en nästan timlång promenad i kväll.

Tapeterna var väldigt lätta att sätta upp. Jag beslöt mig för att göra en fondvägg istället för en hörna och det blir så snyggt.

Man stryker limmet på väggen och eftersom tapeten inte töjer sig blev det inga luftfickor så allt gick som en dans.

Av Yvonne Andersson - 22 oktober 2010 07:15

       

Madonna blev glatt överraskad, eftersom hon gillar snö.

Då det är + 0,2 grader lär den väl snart vara borta för denna gång.

Av Yvonne Andersson - 21 oktober 2010 12:12


Blodpudding

Livsmedel En pudding som traditionellt görs av grisblod, öl, rågmjöl, grisfett och kryddor, som gräddas i ett vattenbad i ugnen. När den äts skärs den i skivor och steks. Ofta serveras den med lingonsylt.

Se upp för

Den mesta industriellt tillverkade blodpuddingen är tillverkad av blodpulver eller blodprotein istället för riktigt blod. Dessutom tillsätts ofta en hel del socker.

Se särskilt upp med ingredienser som aromämne och fibrer av olika slag (t ex potatisfibrer eller bambufibrer), de är till för att dölja att puddingen innehåller lite råvara och mycket vatten.

Leta efter

Blodpudding gjord på riktigt blod. Finns hos stolta charkuterister.

Ekologisk

Verkar saknas. (NU 2010 FINNS DET)

Tips

För att hitta bra blodpudding får man vända sig till småproducenter.

Bondens matbod i Högtorgshallen i Stockholm säljer fantastisk blodpudding från Hugos i Småland.

Sandströms säljer egentillverkad Söderhallarna och de nyöppnade butikerna i Nacka och i Älvsjö. Eller, laga den själv! Inte mycket svårare än att göra en pastej. Fråga efter grisblod i charkdisken.


Jag lagade den på nötblod som jag hittade i frysdisken och det funkade bra. Gott med purjo-och-vitkålssallad till.

Såg en Blodpudding med extrapris häromveckan och vad den innehöll gick inte att utläsa, så bjud åtminstone inte barnen på sådan smörja.

------------------------------------------------------------

Här kommer ett recept som jag använde innan LCHF


Blodpudding

Färdigt på: 90 min 6 portioner

0.5 l svinblod
3.5 dl lättöl eller buljong
3.5 dl grovt rågmjöl
1 st finhackad rödlök
50 g späck i små tärningar
1 st syrligt äpple
0.5 dl smält smör
0.5 dl sirap
0.5 msk salt
0.5 tsk mald ingefära
0.25 tsk malen vitpeppar
0.25 tsk malen kryddpeppar
1 krm mald nejlika
1 tsk söndersmulad mejram

 Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Sila blodet och blanda det med ölen (eller buljongen) och rågmjölet. Skala och finhacka löken och tillsätt med alla övriga ingredienser utom späcket och äpplet.

2. Vispa kraftigt. Rör sedan i späcket och äppeltärningarna. Stek ett prov och smaka av kryddningen.

3. Smöra en 2 liters pastejform och häll smeten i den. Täck med smörat papper och sedan folie. Grädda puddingen i vattenbad i varm ugn i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.

4. Låt puddingen svalna i formen. Ställ den i kylen över natten.

5. Serveras stekt i skivor med stekt fläsk, äppelskivor stekta i socker och rårörda lingon.


Av Yvonne Andersson - 20 oktober 2010 20:00

  Ludde har varit hos oss i dag. Mitt i trängseln pga tapetseringen gick han självklart och la sig i Madonnas bädd, men så fort jag satte mig vid datorn ville han ligga i mitt knä. Han har blivit mer kelig.

Av Yvonne Andersson - 20 oktober 2010 16:16

  Underbart god middag som jag ätit. Både i går och i dag har jag experimenterat med blodmatsrecept. Blodpudding är det enda som jag saknat från innan jag började äta LCHF men nu lyckades jag verkligen.


Först stekte jag, 200gr färskt fläsk med svål ganska knaprigt, i rikligt med kokosfett, saltade och pepprade.


Sedan vispade jag ihop

4 ägg,

1dl vispgrädde,

2dl nötblod,

1tsk salt,

svartpeppar från kvarn

mejram

1tsk sukrin,(nästa gång utesluter jag nog det)

3 tsk fiberhusk,

2 msk kokosmjöl


Blandade allt och gräddade i en rak skål i 180 graders ugn i ca 45 minuter.


Efter att puddingen svalnat stekte jag skivor i rikligt med smör och sedan njöt jag bara.



--------------------------------------------------------------------------------------

I går gjorde jag små plättar som också smakade väldigt gott, av.

2 ägg

1dl nötblod

2tsk fiberhusk

2tsk kokosmjöl

Örtsalt, svartpeppar


stekte plättar i rikligt med smör och åt dem med bacon.

Av Yvonne Andersson - 20 oktober 2010 12:31

Detta måste jag bara dela med mig av om Kolesterolet


http://nwt.se/asikter/debatt/article788865.ece

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards