Direktlänk till inlägg 12 december 2011
Foto: TV4
Ingredienser
4 msk salt
2 msk socker
Saltlag:
2 1/2 liter vatten
2 1/2 dl salt
1 1/4 dl socker
Kokspad:
20 pepparkorn
vatten som täcker skinkan
Griljering:
1 ägg
4 msk senap
2 tsk socker
4 msk siktad ströbröd
1. Blanda samman vatten, socker och salt till saltlagen. Koka upp och låt sedan svalna. Gnid in skinkan med socker och salt. Lägg den bunke och häll över lagen. Låt stå svalt i 5 dagar och vänd den då och då.
(Egen kommentar:Använd inte aluminium eftersom saltet löser ut metallen. Jag använder en vit plasthink)
2. Koka skinkan i vatten och pepparkorn i ca 2 timmar eller tills innertemperaturen är 72°. Man brukar beräkna ca 50 minuters koktid per kilo skinka. Låt skinkan svalna något. Skär bort svålen men låt något av fettet vara kvar. Torka av fettet med ren kökshandduk eller hushållspapper, så fäster griljeringen bättre.
3. Sätt ugnen på 275°. Blanda samman ägg, senap och socker. Bred det jämnt över skinkan. Sikta över ströbrödet och klappa in det i senapsblandningen. Griljera i ugn i 10 min eller tills griljeringen fått tillräcklig färg. Passa noga!
Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24 Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...
Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro Karin Sidén 2014-02-02 Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...
http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|