Direktlänk till inlägg 3 februari 2012

Om B-vitamin till hund

Av Yvonne Andersson - 3 februari 2012 22:24



Klart att en hund också behöver tillskott om vitaminupptaget störs av någon anledning.


B-mix

Vitaminerna ska ges till hundar vid speciella tidsbegränsade behov.
Djurdoktorns B-mix innehåller alla 8 vitaminerna som ingår i B-komplexet. Dessa flytande vitaminer är koncentrerade och doseras droppvis.


Har hunden "påfrestningar" som ska täckas, ex stress, dräktighet, sjukdom, medicinering, fällning, löptikar, tävlingar, miljöombyte mm, så ökar behovet markant.

Populärvetenskapligt kallas de även för hudens vitaminer, eftersom hundar med hud- och pälsproblem blir bättre när de får tillskott av B-vitaminer. De är även aptitstimulerande.


De flesta djur har tarmbakterier som syntetiserar en liten mängd B-vitaminer under förutsättning att de är friska och äter rätt foder.
Vi ser att det ofta krävs mer B-vitamin än vad tarmens bakterier kan göra. Hos hundar som lever i fångenskap, och som huvudsakligen livnär sig på fastfood, som torrfoder och konserver, är det särskilt viktigt att tillföra B-vitaminer.


De flesta vildlevande hundar äter en helt annan kost, oftast bestående av färskt nydödat helkropps-kött och grönsaker, frukter, löv, örter, bär, rötter mm, direkt från moderplantan.

Självklart är näringsvärdet betydligt bättre i ett helt färskt foder än i foder som är plockat och transporterat till grönsaksdisken eller processat genom torkning och upphettning samt lagrat.

Så fort foder lagras - det räcker med några timmar så försvinner en stor del av näringsvärdet och vitaminerna. .


Bruksanvisning:
DJURDOKTORNS B-mix vitamindroppar är koncentrerade vitaminer som ges i dricksvattnet, på fodret, på något extra gott eller direkt i munnen.
Dosering: 1 droppe / kg kroppsvikt och dag.
För att ge din hund rätt mängd vitaminer, behöver du veta vad den väger.
Du ska ge 1 droppe / kilo kroppsvikt och dag.
Har du en hund som väger mindre än ett kilo, ex 250 gram så ger du 1 droppe var fjärde dag och väger den 500 gram, så ger du 1 droppe var annan dag.
På hund är det förmodligen enklast att ge vitaminerna i något nyttigt och gott, ex en bit leverpastej helst med låg fetthalt, eller i en bit kokt skinka, eller varför inte i en köttbulle.
Du kan även ge dropparna direkt i munnen, eller droppa dem på torr- eller våtfoder.
Är du osäker på hur du ska dosera, var vänlig kontakta vår webbveterinär.


Vitaminerna kan kompletteras med DJURDOKTORNS övriga vitaminsortiment ex.Special, Antioxidant , C-vitamin och Selen med vitamin E. Kontakta vår webbveterinär för rådgivning.


Innehåll: Flytande multi - B-vitamin åt hund.
Innehållsdeklaration / ml:

B1-tiamin 9 mg,

B2-riboflavin 16 mg,

B3-niacin 165 mg,

B5-pantotensyra 70 mg,

B6-pyridoxin 4 mg,

B9-folsyra 2 mg,

Biotin 0,25 mg,

B12-kobalamin 0,05 mg.

Hållbarhet/Förvaring: Bör förbrukas inom 6 månader från öppnandet.

Förvaras svalt och väl tillslutet och utom räckhåll för barn.


DJURDOKTORNS B-mix droppar används till alla djurslag, men i olika doser, och med olika sätt att ge vitaminerna på.

Har du andra djur än hund, går vitaminerna utmärkt att använda även till dessa, men du måste anpassa dosen. Klicka in dej på de andra djurslag du har och använd de doserinsanvisningarna.


På Djurdoktorns veterinärpraktik använder vi vitaminerna som behandling av misstänkta brister eller som komplement till behandlingarna.


Vid mag och tarmstörningar, samt vid medicineringar-särskilt långvariga sådana, rubbas microfloran som bildar kroppsegna B-vitaminer i tarmsystemet. Hunden får en brist på dessa vitaminer.


Vi rekommenderar därför att alltid ge tillskott av Djurdoktorns B-mix vid medicinering och mag och tarmstörningar ex. fodermedelsallergier eller andra långvariga störningar.


Ansvarig produktutvecklare och webbveterinär är legitimerad veterinär Ywon Roschat

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Andersson - 24 februari 2014 09:30

Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24   Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...

Av Yvonne Andersson - 23 februari 2014 18:30

Så här såg Du ut 2008 när vi träffades. Det var innan Din Gastric Bypass operation. Så mycket lidande som Du utsatte Din kropp för såg ingenting ut att påverka Dig för Du var alltid fräsch och sminkad.     Så här vill jag minnas Dig Ciz...

Av Yvonne Andersson - 17 februari 2014 13:14


  Skuggröna, Julros Snödroppar, Vintergäck Dessutom är det meteorologisk VÅR sedan några dagar.   Förra året hände detta inte förrän den 7 april ...

Av Yvonne Andersson - 2 februari 2014 11:51

Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro   Karin Sidén 2014-02-02   Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...

Av Yvonne Andersson - 26 december 2013 20:30

http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards