Direktlänk till inlägg 27 maj 2012

Snack om tidigare blog

Av Yvonne Andersson - 27 maj 2012 12:47

Ett par inlägg i diskussionen om föregående blog.

zermatt skrev 22:48, 25 mars 2012


Det ligger säkert mycket i det den här doktorn säger. Men för mig känns det som han har glömt en viktig detalj. Han har aldrig gjort några öppna hjärtoperationer på de som har ätit den kost han förespråkar. Han säger att man ska äta som ens mormor åt. Min mormor levde på en gård i en by. De producerade sin egen mat på gården och skaffade även mat från skogen och sjöarna och älven. Min mormor fick trots det både tre allvarliga hjärtinfarkter och Alzheimers.

Jag skulle vilja vet hur insidan på hennes artärer såg ut.


Leif Lundberg skrev 09:06, 26 mars 2012

Hej ”zermat”,

Sannolikt åt din mormor kött av bra kvalité, ägg, riktig grädde och riktigt smör. Men kanske var hon också förtjust i bröd och potatis. På den tiden åt man också så kallat ”brytbröd”, bröd som blivit hårt blandades med socker och lades i mjölk för att bli mjukt och gott. När det var besök så gällde det att bjuda på bullar och sju sorters kakor, om inte var det ett fattigdomsbevis.

Så det är inte omöjligt att din mormor åt alldeles för mycket kolhydrater, vilket är inflammationsdrivande, vilket ger hjärt- och kärlsjukdom. Sänker också immunförsvaret och göder cancer (som lever på glukos, då de saknar mitokondrier).

Värt att påpeka att man inte blir immun mot sjukdomar för att man äter lågkolhydratkost, men man förbättrar sina odds att få leva ett långt och friskt liv. Ju tidigare man börjar ju bättre odds, men det är aldrig försent.

Att hjärt- och kärlsjukdomar är relativt ovanligt bland de som äter LCHF understryker följande historia som nyligen utspelade sig:

En god vän berättade för mig om en kvinna som åt LCHF och som nu hade fått två lindrigare strokes, så kallade ”TIA” (Transient Ischemic Attack), ministrokes som bör tas som allvarliga varningar. Hon uppmanades av vårdpersonalen att berätta detta för media, att hon åt LCHF och ändå fått två ministrokes.

Dels kan vara svårt skadad innan man börjar med LCHF, skador som senare ger sig tillkänna och dels blir man inte immun mot sjukdomar genom att äta riktig mat, bara bättre rustad.

Varje år får 30.000 svenskar hjärtattack (82 per dag) och lika många drabbas av stroke, det betyder i snitt 164 patienter per dag och de allra flesta har ätit enligt vårdens och Livsmedelsverkets råd – tallriksmodellen.

Ingen uppmanar alla dessa patienter att gå ut till media och tala om att de fått hjärtattack och stroke efter att ha ätit enligt tallriksmodellen. Slutsatsen måste således bli att det är relativt ovanligt med hjärtattack och stroke bland de som äter LCHF. Detta trots att en halv miljon svenskar äter strikt LCHF och 1,5 miljoner mer liberalt.

Själv tillämpar jag liberal LCHF (runt 100 g kolhydrater per dag). Jag äter det mesta, men håller igen på kolhydrater och när det gäller margariner gäller nolltolerans så långt det är praktiskt möjligt (när man äter ute kan man dock inte vara 100 % säker).

Tidigare köpte jag lättöl backvis som jag hade som måltidsdryck. Idag köper jag öl styckvis på Systembolaget, gärna en mustig Samuel Adams. Jag ”dricker” numera sällan öl, det är istället något som avnjuts vid festliga tillfällen.

För något år sedan testade jag mina blodkärl med en arteriograf och jag hade blodkärl som en 35-åring och mycket låg halt av fria radikaler i blodet. Genomgick nyligen en större läkarundersökning utan några som helst anmärkningar och mår som värdena säger. Så liberal LCHF fungerar för mig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Andersson - 24 februari 2014 09:30

Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24   Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...

Av Yvonne Andersson - 23 februari 2014 18:30

Så här såg Du ut 2008 när vi träffades. Det var innan Din Gastric Bypass operation. Så mycket lidande som Du utsatte Din kropp för såg ingenting ut att påverka Dig för Du var alltid fräsch och sminkad.     Så här vill jag minnas Dig Ciz...

Av Yvonne Andersson - 17 februari 2014 13:14


  Skuggröna, Julros Snödroppar, Vintergäck Dessutom är det meteorologisk VÅR sedan några dagar.   Förra året hände detta inte förrän den 7 april ...

Av Yvonne Andersson - 2 februari 2014 11:51

Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro   Karin Sidén 2014-02-02   Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...

Av Yvonne Andersson - 26 december 2013 20:30

http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards