Alla inlägg den 6 augusti 2011

Av Yvonne Andersson - 6 augusti 2011 16:00

           

(klicka på de små bilderna så blir de större)

Hittade en kul tomat som jag sparade till Moa. Jag har redan en full skål med mogna och nu mognar fler för varje dag.

  Kålrabbin hann bli riktigt stor innan kållopporna attackerade bladen på vissa av dem. Där det är som torrast närmast väggen har de blivit mest angripna, antagligen för att jag vattnar sparsammare nära väggen.

Jag har iaf redan hunnit äta upp 3 stycken och de är såååååå gooooooda. Nu kan inte lopporna göra så stor skada längre, så själva rabbin blir nog vuxen snart.


Moa poserar i Prinsesskronan medan vingarna och knävärmarna ligger på bordet. Allt följde med den tidning hon valde istället för lördagsgodis. 

Av Yvonne Andersson - 6 augusti 2011 15:30

Eftersom jag skördat alla bondbönor och inte har planerat att sätta sådana nästa år, och vissa pallkragar sprängs snart av rötter har jag flyttat sådana perenner som inte kan hävda sitt utrymme bland mera storvuxna sorter. Hittills har jag flyttat Mossflox, Aubretia, 2 sorters gräs och Trillingblad till denna pallkrage. Till den bakre pallkragen har jag flyttat den höga Läkemalvan från Kransveronikan och den låga blå Veronika "Ulster Dwarf Blue" får nu stå som en liten unge nedanför den högvuxna Axveronikan som också är blå.

Blast och bönskal har jag lagt i bottnen så det får fungera som långtidsverkande gödsel.


Några av mina favoriter är........

      

1. Symphatirosen som jag flyttade förra året verkar trivas i närheten av Stormhatten.

2. Kaskadpelargonen som jag övervintrat i badrummets fönster blommar villigt för tredje året i rad.

3. Skogsastrarnas blomning påminner mig om att hösten snart är här.


 

1. Kransveronikan ska få äga denna pallkrage själv med endast vårblommande Tulpaner, Gemsrot och högsommarblommande Nävor runt fötterna. Den röda Rudbeckian får också vara kvar tills vidare.

2. Syrenbudlejan är verkligen en fjärilsdragare.

3. Denna pallkrage är fortfarande för full med Gemsrot, Rödbladig och Rödblommande Alunrot, Blågull, Bergvallmo, Drakmynta, Höstrudbeckia, Blå och Vit Höstvädd, Höstanemon och Flikanemoner. Men, jag flyttar ingenting förrän höstblommorna är överblommade.

4. Nedanför Symphatirosen har den vita Höstanemonen nu fått knoppar. I år ska jag vintertäcka alla 3.


I detta hörn planterade jag en Klätterros "New Dawn" (premie från Allers Trädgård) i våras som fick 4 små blad och dog sedan. I höst ska jag plantera en Klematis där i stället. Någon som passar ihop med den rosa Fairyrosen, den rödrosa Sköldpaddsörten, Ulleternellen och den blålila Alpklematisen. Blir nog bäst med en vitblommande för jag har ingen sådan förutom Skogsklematisen nedanför träden och den är också så senblommande.

 


          

1. Översikt mot grinden                                           
                  2. Pallkragen med Vit Prickflox, Nätnäva, Svart Stockros samt Stjärnflocka, vilka jag har klippt ner de 2 senast nämnda.           3. Diezel har legat och väntat på Matte och Husse på sin favoritplats, medan jag trädgårdat och Madonna legat och vilat i sin bädd. I förmiddags var vi ute i nära 2 timmar så de är trötta
.

Jag känner mig nöjd med dagen men det är inte min rygg.


Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards