Direktlänk till inlägg 21 december 2010
GARI=inlagd Ingefära
120 gr Färsk ingefära
1,5 dl Risvinäger
2 msk Strösocker
0,5 tsk Salt
Tillagning
1. Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, t.ex genom att skrapa med bladet på en tesked. Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv.
2. Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg skivorna i en burk (med lock).
3. Koka upp risvinäger=(mirin), socker och salt. Häll dressingen på ingefäran. Täck med lock och låt svalna.
4. Ställ in i kylskåp minst ett par timmar. Hållbar i flera månader.
5. Vid servering: Ta ut en klump och kläm ut vätskan.
Kommentar:
Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter.
Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig månader i kylskåp.
Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24 Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...
Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro Karin Sidén 2014-02-02 Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...
http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|