Alla inlägg under augusti 2011

Av Yvonne Andersson - 12 augusti 2011 16:15

         

1. I går fick vi efterlängtat regn. 30mm under 1 dygn men jorden behöver minst det dubbla.

2. Dagisen har nu satt upp skyltar på ett par grindar så vi får hoppas att det är slut på att använda skolgårdarna som hundrastgårdar nu. Kanske mina vädjande brev till kommunen och rektorn har gjort nytta.

3. Nu har Tick Pack kommit upp vilket vi längtat efter och hoppas nu att de flesta tar sitt ansvar och plockar upp efter sina trotjänare.

Produktbeskrivning TiksPac

  • Fullständigt komposter- och nedbrytbar
  • Försvinner i naturen på 50 dagar
  • Helt tillverkad av majsstärkelse

Visst kan det tyckas konstigt att kasta hundbajs i plastpåsar?

Här är en bra lösning! TiksPac hundpåse är fullständigt komposter- och nedbrytbar enligt den europeiska normen EN-13432, och försvinner i naturen på 50 dagar.


TiksPac är helt tillverkad av majsstärkelse och är därmed 100% miljövänlig!

 En tom påse bryts inte ner av sig själv utan bakterier i symbios med varandra gör att påsen förmultnar under gynnsamma förhållanden, ex. värme och fukt.
Hundpåsen är certifierad GMO-fri, dvs. inte genmanipulerad och godkänd för ekologisk odling.

Påsarna är tunna och smidiga men ändå hållbara. De tar mycket mindre plats i fickan än de gängse svarta i plast.

Dessa tillhandahåller nu kommunen oss.

Av Yvonne Andersson - 11 augusti 2011 07:58

Fakta om cancer

En mycket intressant artikel som kommer från John Hopkins, ett sjukhus i USA.

  1. Alla personer har cancerceller i kroppen. Dessa cancerceller syns inte i standardtester förrän de har multiplicerats till flera miljarder. När doktorn säger till en patient efter behandling att personen inte har några fler cancerceller i kroppen så betyder det endast att de inte har förökat sig i storlek så att de märks på tester.
  2. Cancerceller uppstår mellan 6 till mer än 10 gånger i en persons livstid.
  3. När en persons immunförsvar är starkt förstörs cancercellerna och förhindras från att multiplicera och bilda tumörer.
  4. När en person har cancer, indikerar det att personen har näringsbrister. Dessa brister kan uppstå tack vare olika faktorer t.ex genetiska, miljön, mat, och livsstil.
  5. För att få bukt med näringsbristen så måste man t.ex ändra sin kost och ta tillskott, detta kommer att förstärka immunförsvaret.
  6. Cellgiftbehandlingen går ut på att man förgiftar de snabbt växande cancer cellerna i kroppen. Detta medför dock att man även förstör de hälsosamma cellerna i ryggmärgen, i magtarm-området, etc. och organen i kroppen kan även ta skada.
  7. Strålning som bränner bort cancer cellerna, bränner och förstör även de hälsosamma cellerna, vävnaderna och organen.
  8. Initial behandling med cellgifter och strålning gör att tumören minskar i storlek. Lång och utdragen behandling med cellgifter och strålning ger inte bättre resultat i fråga om tumörens minskning.
  9. När kroppen är för belastad av gifter från cellgiftbehandling och strålning så finns risk att immunförsvaret slås ut och personen kan utsättas för diverse infektioner och komplikationer.
  10. Cellgiftbehandling och strålning kan orsaka att cancerceller muteras, blir resistenta och svåra att förstöra. Operation kan också orsaka att cancercellerna sprider sig till andra platser i kroppen.
  11. Ett effektivt sätt att bekämpa cancer är att svälta cancercellerna. Detta genom att inte mata dem med sådant som de behöver för att föröka sig.

CANCERCELLER BEHÖVER:

  1. Socker är cancern favorit. Genom att ta bort allt socker från sin diet så klipper man av en viktig mattillförsel för cancercellerna. Sockerersättningar som innehåller aspartam är skadligt, så det är bättre att använda en naturlig ersättning som honung eller sirap, men endast i små mängder. Bordsalt har ett kemiskt preparat i sig som gör att det blir vitt. Bättre alternativ är att använda havssalt.
  2. Mjölk orsakar att kroppen börja producera mögel, speciellt i det magtarm-området och cancercellerna lever på mögel. Sluta använda mjölkprodukter och ersätt med t.ex osockrad sojamjölk så svälter cancercellerna.
  3. Cancerceller trivs i en syrlig miljö. Kött har hög syrahalt så det är bäst att äta fisk och lite kyckling i stället för nötkött och/eller fläsk. Kött kan även innehålla antibiotika, tillväxthormon och parasiter, som alla är skadliga, speciellt för folk med cancer.
  4. En diet baserad på 80% färska grönsaker, fullkorn, frön, nötter och lite frukt sätter kroppen i en alkalisk miljö. Omkring 20% kan vara lagad mat inklusive bönor. Färska grönsaksjuicer ger levande enzymer som absorberas lätt och färdas ned på cellnivå inom mindre än 15 minuter och ger näring och förhöjer tillväxten av hälsosamma celler. För att erhålla levande enzymer så försök att dricka färsk grönsaksjuice (gärna som innehåller böngroddar) och att äta råa grönsaker 2 eller 3 gånger om dagen. Enzymerna förstörs på temperaturer över 40°C.
  5. Undvik kaffe, te och choklad, som har hög koffeinhalt. Grönt te är ett bättre alternativ och har cancerhämmande effekt. Vatten är det bästa att dricka, gärna renat eller filtrerat. Detta för att undvika gifter och tunga metaller som finns i kranvatten.
  6. Köttprotein är svårsmält och kräver många matsmältningsenzymer. Osmält kött i tarmarna ruttnar och detta leder till mera toxiner i kroppen.
  7. Cancercellväggar har en hård proteinbeläggning. Genom att avstå från eller äta mindre kött, frigörs det mer enzymer. Dessa anfaller cancercellernas proteinväggar och kroppens egna mördarceller kan nu förstöra cancercellerna.
  8. Vissa tillskott hjälper till att bygga upp immunförsvaret (antioxidanter, vitaminer, mineraler, EFAs Etc.) som möjliggör att kroppens egna mördarceller kan förstöra cancerceller. Andra tillskott som t.ex vitamin E kan orsaka apoptos, som är kroppens normala metod att göra sig av med skadade, oönskade eller onödiga celler.
  9. Cancer är en sjukdom av sinnet, kroppen och själen. En bra och positiv inställning kan hjälpa cancerpatienten att överleva. Ilska, långsinthet och bitterhet försätter kroppen i en stressig och syrarik miljö. Var kärleksfull och förlåtande och försök koppla av och tycka om livet.
  10. Cancerceller kan inte föröka sig i en syrerik miljö. Öva dagligen, och ta djupa andetag hjälper till att få mer syre ned på cellnivå. Syreterapi är ett annat hjälpmedel som används för att förstöra cancerceller.

Några tips! Dioxinkemikalier orsakar cancer, speciellt bröstcancer. Dioxiner är väldigt giftiga för cellerna i våra kroppar.

  • Värm inte maten i mikrovågsugnen genom att använda plastbehållare. Detta gäller speciellt mat som innehåller fett. Kombinationen av fett, hög värme och plast frigör dioxin in i maten och till slut in i cellerna i kroppen. Använd istället glas eller keramikbehållare att värma i/på. Alla färdigrätter och annat i plastbehållare skall först flyttas till t.ex en tallrik innan man värmer den.
  • Frys inte dina plastflaskor med vatten i dem. Denna process gör att dioxiner frigörs från plasten in i vattnet.
  • Ingen plastfilm (gladpack) i mikrovågsugnen. När man värmer maten så frigör man gifter från plasten rätt ned i maten. Använd papper eller en glastallrik istället.

Kaffebröd kan öka cancerrisk (från Annicas blog)

Kvinnor som är storkonsumenter av bullar och kakor insjuknar oftare i livmodercancer än kvinnor som sällan väljer att äta sådana sockerrika livsmedel.

Tidig upptäckt ger god prognos

Livmodercancer är den femte vanligaste cancerformen bland kvinnor. Årligen insjuknar närmare 1 400 kvinnor i Sverige i livmodercancer och cirka 150 dör till följd av sjukdomen.


När livmodercancer upptäcks i ett tidigt skede, som den oftast gör, är prognosen god. Vanligaste behandlingen är att hela livmodern opereras bort.


Livmodercancer ska inte förväxlas med livmoderhalscancer. Livmoderhalscancer, som orsakas av vissa så kallade HPV-virus, är en helt annan cancerform.

– Våra resultat kan ses som ytterligare ett argument att hålla nere på konsumtionen av sockerhaltiga livsmedel överhuvud taget, säger professor Alicja Wolk vid Institutionen för miljömedicin vid Karolinska institutet.

Alla kvinnorna i studien har vid två tillfällen med sju års mellanrum besvarat en omfattande enkät om sina matvanor. Utifrån enkätsvaren har forskarna både kunnat se hur mycket varje kvinna konsumerat av olika sockerhaltiga livsmedel och beräkna hur mycket socker hon dagligen fått i sig genom dem totalt sett.

Under de drygt 18 år som kvinnorna i studien följts efter att de första gången besvarade enkäten insjuknade 729 av dem i livmodercancer.

När forskarna analyserade vilka som insjuknat fann de att livmodercancer var klart vanligare bland kvinnorna som konsumerade livsmedel med mer än 35 gram socker per dag – både som tillsats i kaffe eller te och i andra livsmedel – jämfört med bland kvinnorna som konsumerade mindre mängder socker än så.

De enskilda sockerhaltiga livsmedel som var allra starkast kopplade till livmodercancer var bullar och kakor.

Bland kvinnorna som uppgivit att de åt bullar och kakor minst tre gånger i veckan var livmodercancer drygt 40 procent vanligare än bland kvinnorna som åt sådana sockerhaltiga fikabröd sällan eller högst varannan vecka.
– För feta kvinnor var sambandet mellan hög sockerkonsumtion och livmodercancer ännu starkare. För dem var risken för denna vanliga cancerform nästan fördubblad om de konsumerade mer än 15 gram socker per dag, säger Alicja Wolk.

Hon betonar att en studie som denna inte kan bevisa att man kan få livmodercancer av att äta mycket socker.
– Att det verkligen skulle vara så ligger dock i linje med flera tidigare studier som påvisat nära samband mellan fetma, som kan vara nära kopplad till så kallad insulinresistens och höga insulinhalter i blodet, och livmodercancer. När man äter mycket socker driver det på kroppens insulinproduktion, säger Alicja Wolk.

Av Yvonne Andersson - 10 augusti 2011 17:15

Tagit bild på skönheten eftersom expediten på COOP sa att det var garanti på den. Jag är ju tveksam på att den klarar sig eftersom rotsnurret inte var så lätt att reda ut. Jag har iaf planterat den efter konstens alla regler och får nu hålla tummarna.

Av Yvonne Andersson - 9 augusti 2011 13:19

Även dagens skörd var god och får mig att känna mig rik..

Dessa små tomater smakar mycket sött. Fröerna tog jag från KRAV- märkta körsbärstomater som jag gillade.

De större Tomaterna har inte börjat att rodna ännu, vilket är bra för jag vill att skördetiden ska bli lång.

Basilika och bönor fryser jag in i små portioner, mest varje dag, för det är så gott att ha till vintern.

Min Kålrabbi är liksom Tomaterna godare än de som finns att köpa dyrt i affärerna.

Av Yvonne Andersson - 8 augusti 2011 12:04

     

När Ozzy kom släppte jag ut Madonna och Diezel på gatan och de kom alla överens, en stund.

Helt plötsligt blev Diezel purken och började morra och gläfsa så jag stötte fingrarna på hans hals och sedan fungerade det bra.

Jag ställde dem på altanen där de fick nosa och bekanta sig med varandra, medan Madonna hjälpte mig att hålla koll, och senare nosade dom varandra i baken, jaa dom tom sprang och jagade varandra runt en stund men jag kunde inte låta dem hålla på eftersom Ozzy släpade kopplet efter sig pga min bekvämlighet ifall han skulle sticka.

  Alla 3 gick så fint i kopplet och senare vid promenaden släppte jag Madonna och Diezel så de fick härja sig trötta och under tiden kom en lösspringande busig Shäfer men ingen av hundarna gjorde någon större dramatik över Nelly som hon heter. Hon var bara ystert lekfull och ville delta när hundarna lekte. Åke var också där så det fanns många frestelser.

Vi hade träffat Nelly med Husse litet tidigare och då var Diezel rädd, skällde och reste ragg tills jag bad honom sätta sig, vilket han duktigt lydde.

Ozzys Matte hjälper LillMatte att flytta hem ifrån Västerås(tror jag att det är) så därför får han vara med oss i dag.

Av Yvonne Andersson - 8 augusti 2011 08:15

Grattis Susanne!

Ha en skön dag. Antagligen blir Du Moster i dag med, så det blir mer att fira. Jag tror det föds en flicka.

Av Yvonne Andersson - 8 augusti 2011 07:45

Vill ha detta för att jämföra.

Inga verkar särskilt extra lockande i år.

Av Yvonne Andersson - 7 augusti 2011 22:20

Karin och Vlad hade hängt en påse på min grind med ännu en stor Squash och två gurkor så jag fick igång min hamsteraktivitet.

Jag förvällde och frös in den ena squashen och torkar nu den andra i ugnen eftersom torkat tar mindre utrymme. Antagligen är det någon ryss sort för den smakar jättegott.


Torkade så här:

Klyftade squashen i 4 delar, gröpte ur kärnuset (som kan användas i mat).

Sedan skivade jag varje fjärdedel i 2-5 mm tunna skivor som jag sedan lade ut på 3 plåtar med smörgåspapper.

Plåtarna fick stå i ugnen över natten på 50-70 graders ugn. När jag vaknade på natten fick översta och nedersta plåten byta plats.

De ska inte bli för torra utan fortfarande kännas litet gummiaktiga.

När de kallnat la jag dem i burkar där de håller hur länge som helst.

Om de möglar var de inte tillräckligt torra och får i så fall kasseras.

Goda att äta som chips eller blanda ner i grytor mm

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards