Denna kaka som jag hittat i Kolhydrater i Fokus ser ju jättegod ut så den tänker jag baka till frysen så jag har något att njuta av om jag blir fikasugen.
4 ägg
200 gr mycket mjukt smör (mikra lite)
1 dl sukrin/steviablandning
200 gram sötmandel
2 dl kokosflingor
¼ tsk salt
1½ tsk vaniljpulver vaniljessens eller avkok av en vaniljstång
3-4 bittermandlar, malda (eller 7-8 droppar bittermandelolja)
Knappt ½ dl flagad mandel
-Blanchera, torka och mal mandeln.
-Sätt ugnen på 180 grader.
-Smörj en springform. Klipp gärna till och lägg smörpapper i botten. Tänk på att det kan
läcka smör från formen i ugnen.
-Vispa ägg, sötning, vanilj och ev. bittermandelolja pösigt.
-Blanda de torra ingredienserna för sig.
Vispa ner det mjuka smöret i äggen och därefter det torra, väl blandat.
Det ska INTE vara något bakpulver i den här kakan!
-Lägg smeten i formen och jämna till.
-Sprid ut den flagade mandeln ovanpå och tryckt till lätt så att den fastnar i smeten.
Grädda i ca 40 min.
Den är godast nygjord och lite ljummen!
Går bra att frysa några veckor.
101g protein, 307g fett, 39g kolhydrater
Receptet kommer från Kolhydrater i Fokus, tack till gun92884!
Här finns utrymme för lite dramatik och romantik eller kanske en hel opera! Finns det inte någon som kan skriva något vackert om hur Venus jagat Jupiter hela kalla vintern, men missar varandra med en hårsmån samtidigt som den (synbart) stora Månen går in emellan dem och skiljer dem åt för evigt?