Alla inlägg den 2 april 2012

Av Yvonne Andersson - 2 april 2012 19:30

Vi var till Stavenborn i kväll för att operera bort Madonnas talgkörtlar men den på ögat visade sig vara för stor för att tas bort under lätt narkos.

Då fick båda knölarna vara så vi får ta dom samtidigt. Jag känner mig lite stressad eftersom självrisken 2500:-  bara gäller tills 6 april.

Som tur var kunde jag förhandla till mig en op-tid i Spånga nu på onsdag.


Så här ser körteln på vänstra ögonlocket ut.

   

Och så här ser den på vänster bakhas ut.

Hon har dessutom en liten talgkörtel i ljumsken på vänster framben men jag vet inte om den behöver tas.


Hit ska vi på onsdagmorgon.

Operation på Västerorts DjursjukhusSkriv ut

op_a  op_b


På vår operationsavdelning utför vi de flesta kirurgiska ingrepp. Vi har även ett särskilt rum på operation för tandproblem, med veterinär och sköterskor utbildade inom dentalvård för djur. Där finns modern utrustning samt en ny digital tandröntgen. 

Tidsbeställda operationsdjur lämnas in på morgonen mellan 07.30-07.50 Se även information under fliken Våra tjänster/Reception.

Om inte annat angivits skall hundar och katter inte ha ätit efter kl.20.00 kvällen innan. Vatten går bra att dricka. Hundar måste vara ordentligt rastade före besöket. Det finns annars risk för att de uträttar sina behov när de sövs. Hundar skall även badas 1-2 dagar före operation.

Har du mindre djur som kanin eller marsvin är det viktigt att de har med sig mat och vatten i buren.

Vid inlämnandet skall ett hälsoformulär med frågor inför operationen alltid fyllas i och undertecknas.

Op_BaW

Vi har modern säker narkosutrustning med ständig tillgång till syrgas under hela narkosen, och vår operationspersonal är grundligt utbildad i anestesi. Vid varje narkos tar vi hänsyn till ditt djurs allmäntillstånd, sjukdom, ålder och ras. Effektiv smärtlindring är också viktigt i samband med operation och eftervård. 

Vi har ett särskilt uppvakningsrum där varje bur har utsug av de narkosgaser som djuret andas ut vid uppvaknandet. Ett antal burar är även försedda med värmegolv.

När du hämtar ditt djur, får du prata med operationssköterskan eller den veterinär som opererat ditt djur . Ibland har veterinären istället hört av sig per telefon. I vissa fall kan annan personal lämna ut, men då har de fått information om hur det gått under dagen.
Du får nu också information om eftervården av ditt djur och kan ställa frågor.


 

 

Margareta Wellander
Examen 1984
Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.
Specialintressen är hudsjukdomar (dermatologi), internmedicin och hygienrutiner inom smådjursjukvården. Margareta har arbetat i 25 år på Stockholms större djursjukhus.

  

Hon ska operera Madonna på onsdag vilket känns ganska tryggt.

Av Yvonne Andersson - 2 april 2012 16:00

Hundarna och jag blev så glada när vi gick ut för nu är både gården och gångvägarna sopade. tråkigt bara att det fortfarande ligger så mycket glas i gräset vid vägkanterna.

Jag hade ju tänkt ta bort plasten runt altanen då det sopats klart, men det är så kallt därute att det inte känns som någon brådska.

Förra året flyttade vi ut till altanen den 5 april och jag hoppas värmen kommer tillbaka snart.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards