Alla inlägg under december 2010

Av Yvonne Andersson - 21 december 2010 05:31

I dag är det årets kortaste dag för 38 minuter efter midnatt inträffar Vintersolsåndet och vi går emot ljusare tider.


Av Yvonne Andersson - 19 december 2010 20:24

Nu och då.

Av Yvonne Andersson - 19 december 2010 14:14

Nu blev det dags att skotta rent altantaket innan det blir för tungt belastat, eftersom det ska fortsätta att snöa.

I år får hela Sverige en vit Jul och det gläder mej, mest för barnens skull.


Själv har jag egentligen roligare barndomsminnen från vintrarna då jag åkte skidor, masonitskivor utför niporna, vindskivor på sparken så jag flög på skaren över vidderna.


Och så var det så spännande att leka ute fast det var mörkt, för utanför Mormors Cafe´ där jag bodde fanns byns enda gatlykta, och där samlades de flesta barnen från byn om kvällarna och vi hade så roligt i snön.


Från somrarna är det mest bad, cykelturer till Döda Fallet och bärplockning som jag minns och så förståss en massa turister på Cafe´et.


 

Det bara fortsätter att snöa men jag nöjer mig med att jag har skottat upp hundgångarna två gånger i dag.


-Än har jag ingen chans att slippa mina negativa tankar om sopfolket för på altantaket fanns minst 100 fimpar, kapsyler och en massa halva mackor.


Till våren lär jag hitta en massa under snön också(det var väl det som var meningen med äggen), men sedan hoppas jag slippa den negativa energin som kladdat sig fast vid mig så länge nu.

Av Yvonne Andersson - 17 december 2010 18:54

75cl rödvin (går bra med alkoholfritt oxå)
Skal o saft av en blodapelsin eller vanlig apelsin
1 tsk kardemummakärnor
1 stång kanel
2 dl björnbär(använde blåbär)
1 dl svarta vinbär (man kan ta vilka bär som helst!)
(10 cl starksprit att spetsa med om man vill, jag tog 5 cl cironvodka)

Mandel till...
Häll vinet i en kastrull.  Tillsätt apelsinskal o juice, kryddorna och bären.  Precis innan det kokar upp så ta av värmen.  Låt stå kvar i kastrullen och 'vila' i 1 timme.
Sila och häll över i en flaska!

Servera m skalade mandlar!

Av Yvonne Andersson - 17 december 2010 18:51

För dig som gillar starkare glögg (m sprit) så är denna helt underbar. 

Men den är dock gjord på sprit - man tar bara en liten kopp och är helt nöjd sen!

Och lite gladare ;)

Kryddorna gör susen...

ca 70 cl

5 nejlikor
5 kardemummakärnor
1-2 kanelstänger
2-3 torkade fikon (kan säkert uteslutas - men jag hade de med)
1 pommeransskal
2 + 2 dl bär (jag tog vinbär och björnbär)
3 dl vatten

Lägg allt i en kastrull och koka upp - reducera till ca hälften.

Viktigt: Plocka bort pommeransskalet nu!

Häll i en flaska renat, eller vodka.  Jag tog hälften vodka och hälften citronvodka.

Låt stå ett dygn i kastrulen.  Sila bort alla kryddorna.

Häll upp. Njut! Glad advetn.... :)

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards