Alla inlägg under december 2010

Av Yvonne Andersson - 17 december 2010 11:42



Här vägrar Ozzy att gå en meter till, så det var bara att bära honom hem.

Hans ben och tassar var fulla av stora snöklumpar (eftersom det nästan töar i dag) vilka han befriades ifrån genom en varm dusch om benen. Sedan jag blåst honom torr blev han glad och busig igen.

    Nu hoppas jag verkligen att dessa sopor är det sista jag behöver se av grannarna som bott däruppe. Det är ju så typiskt dom att slänga soppåsar och annat skräp omkring sig, så det var verkligen ingen överraskning.

På deras balkong står det kvar en massa prylar, samt deras parabol, så dom kanske återkommer fler gånger. fast för övrigt ser det tomt ut.

Snart, mycket snart, kanske jag kan fira.


Av Yvonne Andersson - 16 december 2010 22:00

  I dessa buskar samlas 100000-tals fåglar, (mest Kajor tror jag), vid varje skymning.

Helt otroligt många. för buskarna är helt svarta och de för ett himla liv så jag avundas inte dem som bor i husen däromkring.

Förra vintern fanns de också där men inte i lika stort antal och då retades jag med dem ett par gånger (mest av nyfikenhet) genom att lysa på dem med ficklampan, men det blev ett himla liv så jag slutade med det.

 

När vi nästan var hemma efter kvällspromenaden träffade vi Diesel.

Han och Ozzy busade i nästan 15 minuter medan Madonna stod och iakttog dem  med hängande svans. I natt lär dom sova djupt och kanske jag med, eftersom jag tror att dom däruppe kanske har flyttat klart.

Av Yvonne Andersson - 16 december 2010 10:27

 

Här ska vi hälsa på Åke. Eftersom Ozzy blir svartsjuk när hundpojkar hälsar på hos oss, går vi till dom istället.

Han mopsar upp sig både mot Åke och Ludde så jag sätter Madonna bakom galler och då leker killarna ostört med varandra.

Jocke är så smart att han hoppar upp till mig och då får han vara ifred. Tjejen Nike accepteras helt och hållet.

 

Det blir ett glädjefyllt möte vid Altandörren och sedan får hundarna kissa på snön så Åke får lite jobb med att kissa över då vi gått.


I dag snöar det i hela landet utom på östra Gotland.


 

Somliga har egna regler. Inte har dom flyttat färdigt fast de skulle vara ute i går.

Jag ser så fram emot att kunna slappna av och inte behöva vakta hundarna varje gång som jag släpper ut dom.

Av Yvonne Andersson - 14 december 2010 13:15

     

Hela mitt hem är nu kaosartat då ventilationen skulla åtgärdas utan att jag fått någon förvarning.

Allt på altanen som jag klämt ihop under balkongtaket, fick jag lov att flytta på och eftersom jag bor väldigt kompakt så fick jag lov att flytta undan en massa saker även inne i rummet så nu ligger allt huller om buller, tills jag har dammsugat bakom möblerna som jag dragit fram.


Ozzy smiter så fort en dörr öppnas så jag satte ut hundarna på altanen medan gubbarna monterade. Döm om min förvåning när jag hörde Madonna mumla att någonting hänt.

Ozzy hade smitit in och stod på köksbordet, den lille glädjespridaren. Han är en riktig utbrytarkung vilket ger mig många skratt om dagarna.


Medan han äter sätter jag för kompostgaller så inte Madonna tar hans mat.

Rätt som det är sitter han ändå framför mig och tittar mig i ögonen och verkar undra "här är jag, vad gör vi nu". Han är som en mus som tar sig igenom ett par centimeters springa.


Det händer en massa positiva saker i dag.

A) Nike och Jocke var här en stund medan Matte och Husse handlade och på bilden pussas Ozzy och Nike. (såå gulligt)

B) De däruppe flyttar men har ändå ork  att in i det sista provocera mig till vansinne genom att kasta ner ägg på min uteplats, men de kommer inte att lyckas.

(I nästa sekund tänker jag att bröd, ägg mm. som jag har samlat ihop på min gård ska jag kasta in i deras flyttbil eller lägga ner i någon av deras kartonger som står i trapphuset, men då sjunker jag ju ner till deras nivå, och det är ju så som  krig startas)

Posten kom med en massa roligheter.

C) Jag fick 2 CD-skivor av en Umeåvän och dom lyssnar jag på nu. bl.a samlingsskivan "Så mycket bättre".

D) Dessutom kom boken av Lisbeth Pipping "Jag mobbar inte" som jag hoppas ska lära mig mer om detta elände, eftersom jag försöker stödja en liten granntjej som upplever mobbing i skolan.

och

E) Impectas frökatalog.

Av Yvonne Andersson - 13 december 2010 14:20

Ännu en klok läkare bloggar.


http://diabetesdoc.bloggsida.se/

Av Yvonne Andersson - 12 december 2010 21:43

Då jag gick ut med hundarna satt tvillingflickorna på golvet utanför min dörr (antagligen för att provocera) och när jag kom tillbaka stod gubben Abdellah och passade på mig i porten.

Hotfullt och skakande av dårskap sa han att jag skulle akta mig.


Jag frågade vad jag gjort honom, men han sa (svart i facet) att jag bara ska akta mej eftersom han måste flytta pga mig.


Konstigt tyckte jag eftersom det ju är jag och övriga grannar som blivit störda av er. Dessutom ska Du vara tacksam över att jag inte polisanmält alla sopor som du kastat ner.


Rådfrågade nyss en polis och hon trodde inte det var någon fara eftersom han inte gått till fysiskt angrepp.

Hon rådde mej att bita ihop och att stå ut den tid som är kvar tills dom flyttat. Innan torsdag ska dom vara ute.


Jag har svårt att inte försvara mig då jag blir attackerad men jag ska göra så gott jag kan.  


Får väl försöka att räkna tyst till 100.

Av Yvonne Andersson - 12 december 2010 11:32

 

Nu vet Ozzy vilka matregler som gäller här.


Det är verkligen inte lätt att motstå dessa vackra, tiggande ögon men jag vet att det brukar ta max 3 dagar om man inte faller till föga och Hurra i dag åt han 1,5 dl mat, utom 3 bitar.


Hemma har han tydligen varit van att alltid ha tillgång till mat men det går ju inte här för då sätter Madonna i sig allt.


Här ställs matskålen ner efter morgonpromenaden kl. 10.00, och det som inte ätits upp inom 20 minuter tas bort och sedan serveras nästa måltid efter 16.00


Ozzy har tittat på mig som om han tycker att jag är snål, men nu är vi alla nöjda och anpassade och han är så go.

Nu känner han nog att han tillhör vår flock, för när Åke hälsade på i dag visade Ozzy revirtänkande genom att morra åt honom vid dörren.


Även Madonna har fått anpassa sig. Hon får numera mat efter promenaderna istället för innan eftersom Ozzy äter bäst efter att ha varit ute.


Av Yvonne Andersson - 12 december 2010 09:30

 

Nattens skörd. Detta hoppas jag slippa framöver. De snyter sig tydligen, öppnar sin dörr och släpper ner resterna bakom trappan så de hamnar utanför min dörr.


I går väsnade dom precis som de alltid gjort i december månad. Det brukar pågå 2-3 veckor, året ut, men jag hoppas innerligt att flyttlasset går snart så vi får lugn och ro och kan börja fira.

Dom har tydligen plockat fram det taggiga klotet igen som dom rullade under

flera timmar i går.

De hade massor av gäster som totalt hänsynslösa sprang omkring i stilettklackar däruppe och sedan dundrade utför trapporna vid 23.30

Till råga på allt, sin vana trogen, sätter hon igång att dammsuga efter sina gäster och hon gnuggar munstycket med otrolig frenesi i minst 15 minuter varje gång.


Jag börjar tro som störningsjouren sa, att det nog är väldigt svårt att anpassa sig, till för svenskar normala förhållanden när man är van att bo i tält.


Då får vi väl börja bygga värmeisolerade sådana då, en bit från hyreshusen där ingen störs.

Ojdå, jag tror jag kom på en briliant ide´där, som jag tror vore något för Fredrik R att förverkliga.


Vet att det var en dum tanke men om ni bara visste vilka hämndtankar min fantasi kan bygga upp så skulle ni bli mörkrädda. Jag blir det också men jag känner mig själv och vet att om jag får leva ut i min fantasi behöver jag inte göra det i verkligheten.


Jag är så förb. less efter att ha invaderats av dessa människors ljud och sopor i mer än 2 år nu, så jag måste ventilera för att inte gå dit upp och göra mig olycklig på dom. Jag får lov att stå ut med terrorn en stund till.

Puhhhh....suck och stön.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards