Direktlänk till inlägg 3 januari 2012

Biverkningar:)

Av Yvonne Andersson - 3 januari 2012 13:22

Att överleva på LCHF kost… De negativa biverkningarna vi måste börja tala om!

Ja som vi hört både en och två tusen gånger är det ju omöjligt att överleva på naturlig kost. Det är ju människan inte på långa vägar skapt för.

Nej men hur kan man bara komma på något så dumt.

Men trots allt finns det ju en del biverkningar med att äta naturlig mat, det ska vi inte sticka under stol med. Jag förespråkar öppenhet. Så därför vill jag ge båda vana LCHFare och de som funderar på att testa, lite koll på de allra vanligaste biverkningarna.

  • Du blir en jobbig människa

LCHF har dessvärre den biverkningen. Detta kan göra att du stöter på problem idet dagliga livet. Har den andra delen i ditt förhållande ännu inte anammat livsstilen? eller dina kollegor, vänner eller familj. Du kommer vara jobbigare än en förbannad finne i röven. Jag är ledsen att säga det men så är det.

I början, när du är så himla glad över att äntligen ha funnit rätt, vill du övertyga andra.

Nu ska jag säga något hemsk. Det är ingen som orkar lyssna på ett överdrivet klämkäckt hälsofreak. Vissa människor kan faktiskt till och med få allergiska reaktioner som bland annat kan yttra sig i ett ökat frosseri av olämpliga livsmedel och du min vän tvingas förfärad titta på.

  • Du blir nästan aldrig sjuk

Du blir som en mänsklig maskin på duracellbatterier. Förkylningarna som tidigare däckade dig i en vecka kan gå över på en timme. Efter år av ickesjukdom kan man nästan sakna att vara så där skönt sjuk ni vet. Typ snyta sig lite, ligga nerbäddad och kolla filmer, läsa skvallertidningar och vara så där krävande mot sin partner som man bara har rätt till när man är sjuk. Okej håll i hatten, det är stor risk att allt det där försvinner. Så tänk noga efter innan kostomlägget.

  • Du slutar gruppsynda med dina vänner och riskerar utfrysning

Som vi alla vet räknas ju inte onyttigt frosseri när man gör det i grupp. Då är det socialt accepterat att svulla. Som ni kommer ihåg från den gamla kaloriräknartiden räknas ju definitivt inte kalorierna som du åt när du gick eller ingen såg samt de kalorier som då åt för att vara snäll mot någon annan. Nu blir du plötsligt en glädjedödare. De som bantade på den gamla goda tiden kunde man väl stå ut med. De var ju så hungriga och åt allt det kunde med sin desperata blick och så visste man ju att nästa vecka var allting som vanligt igen. Men nu sitter de retliga LCHFarna där och ler självgott och berättar att de inte är ett dugg sugna på att äta något så….. olämpligt!

  • Du utvecklar ubermench drag

Fika? Vila? Varför då? Säger du och ser på dina medarbetare med en oförstående blick. Du ser dem utmattade ligga utslagna över bordet och trevande försöka hitta en frukt i väskan. Du fortsätter obarmhärtigt, men det är ju bara fem timmar sen vi åt?

Det är svårt för andra att håll jämna steg med en som käkar naturlig kost. Var ödmjuk inför detta faktum.

  • Du börjar stirra med förfärad blick ner i folks kundvagnar

Innan kanske du inte ens såg vad andra lade ner i sina kundvagnar, men så plötsligt allt eftersom din kunskap ökar, ökar även de blickar du ganska ogenerat kastar ner i din medhandlares kundvagnar.

Det kan även komma tillfällen där du faktiskt låter det du tänker tyst muttrande passera läpparna ”men gud inte ska de äta det där”.

Ibland kan du bli så paralyserad av det berg av limpor, flingor, kex, godis, läsk och annat läskigt som den framförvarande kunden lägger upp bandet att du helt kommer av dig. Då vill jag bara noga poängtera att detta inte beror på att vår stackars hjärna inte får kolhydrater utan detta är endast gammal hederligt chocktillstånd orsakad av en ohygglig syn.

  • Du drabbas av tunnelseende och yrsel av ordet margarin.

- Ja och så brukar jag ta sån där flytande Milda, säger din intet ont anande väninna.

-Va sa du att du gjorde, flämtar du och glömmer alldeles bort det där med att gå varsamt fram. VET DU INTE HUR FARLIGT DET ÄR? Innan du hinner stoppa dig själv har du dragit i väg en propaganda harang snabb och pricksäkert som en bågskytt. Vänninan har inte en levandes chans att hinna värja sig. Själv kan du vakna upp ur ditt trans högröd i ansiktet och fnysande muttra

– Vem äter margarin 2011? Det vet väl för guds skull alla att det är livsfarligt!

Det här var några av de vanligaste biverkningarna som kommit mig till känna. Vi kan inte tiga ihjäl det. Om vi inte hanterar dessa biverkningar på rätt sätt kan de utan tvivel komma att vändas emot oss.

Vi måste ta det på allvar.

Allvarliga, allvarsamma saker måste mötas med ett allvarsamt allvar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Andersson - 24 februari 2014 09:30

Olyckshändelse på Bro station Karin Sidén 2014-02-24   Bild:Tommy Sidén Strax efter sju på morgonen inträffade en olycka på Bro pendeltågsstation. Det är oklart vad som orsakade olyckshändelsen. All tågtrafik förbi Bro stati...

Av Yvonne Andersson - 23 februari 2014 18:30

Så här såg Du ut 2008 när vi träffades. Det var innan Din Gastric Bypass operation. Så mycket lidande som Du utsatte Din kropp för såg ingenting ut att påverka Dig för Du var alltid fräsch och sminkad.     Så här vill jag minnas Dig Ciz...

Av Yvonne Andersson - 17 februari 2014 13:14


  Skuggröna, Julros Snödroppar, Vintergäck Dessutom är det meteorologisk VÅR sedan några dagar.   Förra året hände detta inte förrän den 7 april ...

Av Yvonne Andersson - 2 februari 2014 11:51

Fy sjutton för att bo bland knarkare och andra gangsters. Polispådrag i Bro   Karin Sidén 2014-02-02   Bild:Tommy Sidén Insatsstyrkan har precis anlänt och får en lägesuppdatering. En polisinsats med ett flertal poliser ...

Av Yvonne Andersson - 26 december 2013 20:30

http://www.expressen.se/nyheter/sa-kapade-bolag-den-svenska-djurvarden/ ...

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards