Alla inlägg under januari 2012

Av Yvonne Andersson - 14 januari 2012 09:30

Tänk om det är så att även MS, liksom många andra sjukdomar, orsakas av onaturlig mat. Det vore ju fantastiskt om fler människor tog upp huvudet ur sanden och slutade ge sina barn all snabbskräpmat.

Varför skulle föräldrar inte kunna försöka anstränga sig litet och ge sig

själva och sina barn naturlig mat.

Vi har alla ett val, vilket är Ditt?

Av Yvonne Andersson - 13 januari 2012 13:01

I morse berättade Karin om sina nya ICEBUG-skor om hon var så nöjd med.

Jag tycker att mina lösa broddar alltid har fungerat jättebra eftersom de skor som jag hade förut med dubbar slets ut på 1 år.

Hundarna och jag gick på promenad men vi hann bara gå 50 meter så trampade jag på någonting vasst, antagligen en sten för det var sandat.

Min vänstra brodd skars tvärt av på mitten så jag fick gå vidare med en brodd och det gick ju ganska bra. Senare mötte vi Gunnie och Åke och lustigt nog hade hon med sig ett reklamblad från Karlssons där de säljer broddar för 49,50.

När jag senare var till Willys och handlade gick jag upp till Karlssons men den enda storlek som dom hade på broddarna var 39-46 och min skostorlek är 36-37 så jag gick vidare in till Fliesbergs och deras billigaste broddar kostade 199:-  så jag struntade i dem.

Istället provade jag ICEBUG-skor men ingen storlek passade mig utom ett par stövlar som var så lätta och sköna men de fanns bara i vitt.

Åh jag skulle vilja ha dem men undrar hur dom skulle se ut efter en skogspromenad så de var inte att tänka på trots att de var supersköna.

På väg hem började det blåsa och snöa så när jag steg av bussen såg jag inte var gruset fanns och vad hände.     

Jag hann bara gå över vägen och på andra sidan föll jag handlöst på min högra höft (den jag redan har ont i).  

Tur att jag äter D-vitamin så mitt skelett är starkt för jag bröt ingenting men min högra handled och höft skrattar inte precis.

När jag kom hem sökte jag skorna på nätet och hittade samma stövel i svart.

De var tom 100:- billigare, fraktfria och med gratis returfrakt så jag beställde dem så jag kan hämta dem på Matöppet efter 12.00 i morgon.

Jag bara älskar att handla på nätet för det är så smidigt att ta Klarnafaktura.

I kväll får jag väl använda stavarna och en brodd.

W's Anda L BUGrip

Feminin vinterkänga med dubbar

Dammodell
W's Anda L BUGrip är en snygg vinterkänga med både stil och funktion.

Funktionen gör stöveln oberoende av väder för att du ska vara bekväm i snö, slask, kyla och halka.

Anda BUGrip är vattenvvisande, har en komfortzon ner till minus 30.

Dessutom gör de dynamiska dubbarna att man kan lita på greppet även på hårt packad snö eller isfläckar.

            Anda BUGrip är byggd på en sportskosula vilket även gör den ortopediskt korrekt, med en läst särskilt utvecklad för nordiska fötter.

Den har en stötdämpande och isolerande sula med bra rull som gör den skön att gå på länge. Dragkedja på insidan gör det snabbt och lätt att komma i.

               Icebugs Activemodeller är utvecklade för att fungera optimalt för foten när man går, med design som passar olika sorters aktiviteter. Icebugs greppteknologier BUGrip® och BUGweb® ger full kontroll och trygghet även vid extrem halka.
Material:
Överdel: Mocka/Syntetisk päls
Foder: Fleece
Mellansula: EVA med ESS-stabilisator
Yttersula: Gummi med BUGrip 16 karbidstålsförstärkta dubbar.

Osäker på storleken?
Kolla in storlekstabellen från Icebug.
Vårt pris:1500 kr (Rek. pris: 1600 kr)
  
  
  
Delbetala från 65 kr kr/mån Klarna
 
Black (9A)
 
  • Icebug W's Anda L BUGrip
  • Icebug W's Anda L BUGrip
Förstora bilden av Icebug W's Anda L BUGrip

Icebug W's Anda L BUGrip

 
Av Yvonne Andersson - 12 januari 2012 21:33

  •     

Forskningsfusket! : så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin

(Inbunden)
Beskrivning:

 I den aktuella boken Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin diskuterar Ralf Sundberg frågorna om nutritionsforskning ur ett naturvetenskapligt, ekonomiskt och samhälleligt perspektiv.



I dag vet vi ganska väl vilka näringsämnen som är viktigast för att människokroppen ska bilda nya friska celler. Men läran om vårt närings-behov har allt sedan 1950-talet omgivits av myter som säger att kolesterol är farligt, att man blir fet av fet mat och att högt blodtryck är en sjukdom.



För att förstå varför dessa myter har fått ett sådant genomslag och blivit så seglivade måste man förstå vilka villkor som rådde i samhället och i politiken när sanningarna formulerades. Med utgångspunkt från dagens aktuella debatter om hälsofarliga fetter och kolesterol belyser Ralf Sundberg hur olika intressen influerar läkares och dietisters vardagsarbete.



Det finns många mer eller mindre legitima skäl för att bedriva medicinsk forskning. Från ren nyfikenhet, önskan om att kunna avslöja sanningen, att göra akademisk karriär till att enbart tjäna mer pengar. Oavsett vilka skälen är, har författarna till vetenskapliga rapporter ett stort ansvar för fullständigheten och korrektheten i presentationen av resultaten. Som framgår av Ralf Sundbergs bok lever många forskare långt ifrån alltid upp till dessa krav. Ytterst få oberoende forskare orkar och vågar utmana folkhälsomyterna, menar han.



Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin är en spännande, fascinerande och i grunden mycket upprörande läsning.



Ralf Sundberg är docent och privatpraktiserande kirurg vid Slottsstadens läkarhus i Malmö. Han har en internationellt välrenommerad forskarkarriär inom transplantationskirurgi bakom sig, ett område som på cellnivå har mycket med problematiken med diabetes och hjärt- och kärlsjukdom att göra.

Av Yvonne Andersson - 10 januari 2012 20:30

Sveriges bästa minne på LCHF!

Behöver hjärnan verkligen kolhydrater? Nej, knappast.

Här är slutet för de gamla teorierna om att lågkolhydratkost gör folk trögtänkta och försämrar minnet: Mattias Ribbing.

Ribbing har under de senaste åren raderat ut samtliga officiella svenska minnesrekord och tagit nya. Gissa hur han åt under tiden?

Mannen med mästarminne

Ribbing innehar alla 18 officiella svenska minnesrekord. Exempelvis att efter sextio minuters memorering minnas den exakta ordningen på 520 spelkort i rad – tio hela blandade kortlekar!

Har Ribbing ett medfött fotografiskt minne? Inte enligt honom själv. Fram till 2008 var hans minne högst ordinärt. Då kom han i kontakt med moderna teorier om minnesträning och började träna sitt minne stenhårt, som en idrottsman. Resultatet blev ett mästarminne, och han menar att du också kan få ett.

Vill du minnas namnen på alla du träffar? Det och mycket annat kan du lära dig tekniken för i Ribbings nya bok Mästarminne – Förändra ditt liv med kraftfull minnesträning. Men det är inget för lata, inget som kommer gratis. Det krävs att du tränar ditt minne via medvetna övningar en längre tid.

Minnet och LCHF – utdrag ur boken

Hur var det med kosten då? Samtliga Ribbings rekord är tagna medan han åt strikt lågkolhydratkost, vilket han menar ger honom ökad mental uthållighet.

Ribbing har låtit mig publicera ett utdrag ur hans bok (s 147-150) som handlar om kosten och minnet.

Fetstilen på de allra intressantaste delarna är min:

Hälsan

Den tredje aspekten av koncentrationsträning hänger ihop med hur kroppen mår. Vår mentala och fysiska hälsa är nära sammankopplade. Mår man fysiskt dåligt har man inte kraft nog att prestera på topp mentalt. Det här ser man väldigt konkret i minnesträningen.

Bortsett från den gradvis förbättrade memoreringsförmågan man får genom träning, beror variationer i de egna resultaten helt på koncentrationsförmågan. Ett bra resultat betyder att jag lyckades koncentrera mig och ett dåligt resultat visar att koncentrationen inte fanns där. Resultatet ger en fast referenspunkt, som gör det möjligt att experimentera med hur olika saker påverkar koncentrationsförmågan.

Du behöver hålla kroppen i god form och hitta en lämplig typ av motion som passar just dig. Det sägs att vissa kosttillskott kan vara till hjälp för minnet, vilket möjligen också stämmer. Men det har jag inte kunnat verifiera helt för egen del. Själv har jag främst experimenterat med näringsintaget i stort – kosten. Här har jag direkt kunnat se en stor skillnad på mina resultat.

Det här var när jag tränade inför min första minnestävling. Då arbetade jag samtidigt som utbildare och för att orka hade jag lagt mig till med ovanan att dricka en hel del energidryck. Mestadels för att jag aldrig har tyckt om kaffe. Ofta tog jag också en burk precis före minnespasset.

Resultatet blev att jag alltid var pigg och laddad under träningen, men jag var inte alls nöjd med hur min koncentrationsförmåga uppförde sig. Den tycktes också bli ”piggare” och på ett närmast neurotiskt sätt hela tiden vilja sticka iväg åt andra håll.

Jag tvingade mig att sluta med energidrycker för att se hur det skulle påverka mina resultat. Det var inte det lättaste. En veckas mer eller mindre konstant huvudvärk följdes av ytterligare en veckas trötthet. Men därefter var jag på banan igen.

Märkligt nog förbättrades mina resultat direkt. Jag presterade till och med bättre när jag var riktigt trött, än när jag var pigg och hade druckit energidryck. Koncentrationsförmågan lugnade ner sig och kunde arbeta mycket jämnare. Det var en märklig upptäckt. Jag anade att det inte bara var koffeinet som var boven i dramat, utan även sockret.

Efter det här genomförde jag ett antal tävlingar och mina resultat blev stadigt bättre och bättre, men jag var alltid helt slut efter dessa heldagar av memorering. Det kan ju tyckas vara normalt efter längre perioder av koncentration, men jag hade på känn att det fanns mer att ge.

Genom olika tillfälligheter fick jag upp ögonen för lågkolhydratkost, även kallat LCHF (Low Carb High Fat). Jag hade hört begreppet tidigare, men trott att det bara var en i raden av olika bantningsmetoder, och det var jag inte intresserad av. Andra personer i min nära omgivning blev snabbt av med överflödiga kilon på det här sättet. Men de gick aldrig hungriga, utan åt ordentligt med god mat. Humöret och energinivån tycktes också vara på topp. Det var ingen bantningskur utan snarare en slags kostomläggning.

Jag fick förklaringen att det fungerar genom att blodsockret hålls på en låg och jämn nivå. Det fick mig genast att tänka på mina egna observationer om koncentration och socker, vilket genast gjorde det hela intressant.

Alla kolhydrater bryts ner till enkla sockerarter i magen och resultatet blir att mängden socker i blodet stiger. Det får kroppen att bilda hormonet insulin som vid för höga nivåer lagrar in överskottsenergin i fettceller. Resultatet blir ett underskott av näring i blodet, vilket vi upplever genom hungerkänslor och trötthet.

När insulinet och blodsockret hålls på en jämn nivå går kroppen över till att förbränna fett. Men hur är det med hjärnan, den behöver väl ändå kolhydrater? Svaret är nej. Efter en viss omställning fungerar hjärnan utmärkt på så kallade ketonkroppar och glukos som kroppen själv bildar genom att omvandla fettsyror respektive protein i levern.

När jag upptäckte att elitidrottare som Björn Ferry (OS-guldmedaljör i skidskytte) och Jonas Colting (flerfaldig svensk mästare i triathlon) föredrar lågkolhydratkost, blev jag nyfiken på hur det skulle fungera för en mental idrottsman. Resultatet var häpnadsväckande.

Till vardags äter jag mestadels LCHF för att det är gott och för att jag mår väldigt bra av det, men inte helt strikt. Veckorna inför tävlingar blir jag däremot mer noggrann. Den stora skillnaden från tidigare är att jag blir mentalt mer uthållig och inte får några större dippar under hela dagen.

Under den första tävlingsdagen i de öppna tyska minnesmästerskapen drog arrangemanget ut på tiden. Efter en ordentlig frukost bestående av äggröra och bacon, hade vi börjat den första grenen kl 9. Dagen flöt på bra, men tio timmar senare då tävlingsdagen egentligen skulle ha varit avklarad, hade vi fortfarande den tyngsta minnesgrenen kvar.

I brist på valmöjligheter hade min lunch bara bestått av en mindre bit fisk med sås och grönsallad. Ingenting annat i magen därefter för min del. De flesta började bli rejält trötta, trots konstanta mellanmål och snacks. Jag stod mig hyfsat bra, men visste att jag snabbt skulle bli väldigt hungrig om jag började äta kolhydrater.

Halv åtta på kvällen var det dags att börja memorera spelkort. En och en halv timmes maximal koncentration senare hade jag slagit svenskt rekord och felfritt kommit ihåg ordningen på 6 blandade kortlekar, plus 20 kort från en sjunde.

Alla mina nuvarande minnesrekord är tagna på strikt lågkolhydratkost. Jag har bevisat för mig själv att hjärnan inte behöver kolhydrater i kosten för att kunna prestera på absolut toppnivå. Tvärt om, så orkar jag numera mycket mer.

Experter brukar vifta med en studie som gett kvällstidningsrubriker om att man får sämre minne och koncentrationsförmåga av mindre kolhydrater. Tittar man däremot närmare på studien ser man att minnestesterna på lågkolhydratkosten bara genomfördes den första veckan efter kostomläggningen, precis när omställningen kan vara som värst. Jag vet själv hur det var när jag slutade med energidryck. Men för den sakens skull påstår jag inte att man blir trött och får huvudvärk av att inte ge hjärnan energidryck.

LCHF och uthålligt mentalt fokus

Nyligen kunde vi läsa om en professionell pokerspelare som upplever ökad mental uthållighet med strikt lågkolhydratkost. Nu säger Sveriges främsta minnesmästare samma sak.

Är detta slutet på idéerna om att man behöver vräka i sig kolhydrater för att hjärnan ska fungera?

Kanske kan Mattias Ribbing göra en Björn Ferry när det gäller LCFH och hjärnkraft: krossa gamla dammiga idéer genom att totalt trotsa dem.

Nästa gång någon undrar om man inte behöver kolhydrater för hjärnan kan svaret bli: Har du hört talas om Sveriges minnesmästare?

Mer om Ribbing

Mattias Ribbings hemsida, där du bland annat kan se en lista på hans enorma minnesrekord.

Beställ Vägen till mästarminne

Officiella svenska minnesrekord

GrenResultatNamTävling när rekordet togs
Ord – 5 min55 stMattias RibbingWelch Open 2010
Ord – 15 min119 stMattias RibbingUK Open 2011
Binära tal – 5 min384 stMattias RibbingSM 2010
Binära tal – 30 min1305 stMattias RibbingUK Open 2011
Namn & ansikten – 5 min33 stMattias RibbingSM 2011
Namn & ansikten – 15 min74 stMattias RibbingUK Open 2011
Siffror – 5 min168 stMattias RibbingSM 2011
Siffror – 15 min342 stMattias RibbingCambridge 2011
Siffror – 30 min540 stMattias RibbingUK Open 2011
Siffror – 60 min625 stMattias RibbingVM 2010
Spelkort – 10 min167 st (3,2 lekar)Mattias RibbingCambridge 2011
Spelkort – 30 min364 st (7 lekar)Mattias RibbingUK Open 2011
Spelkort – 60 min520 st (10 lekar)Mattias RibbingVM 2010
Abstrakta bilder – 15 min169 stMattias RibbingUK Open 2011
Historiska årtal – 5 min29 stMattias RibbingSM 2011
Talade siffror – 1 per sek36 stMattias RibbingUK Open 2011
Snabb kortlek78 sekMattias RibbingSM 2011
Totalpoäng3996 pMattias RibbingUK Open 2011

Mer

Myter om LCHF

PS: Beställer du böcker via länkar härifrån så får jag en liten del av priset, för dig blir det oförändrat.

Av Yvonne Andersson - 9 januari 2012 19:08

Nu har FaceBook spårat vem som spridit spam.


Jag hittade IP adressen av en slump (fattar själv inte vad eller hur jag gjorde) för den som loggat in mobilt på mitt hotmailkonto.

Av Yvonne Andersson - 9 januari 2012 18:17

 

Mitt konto har använts av någon annan för att skicka massutskick.

Jag kan ju ingenting göra åt det men tack och lov kunde ni som fick meilen inte öppna dem.


I förra veckan fick jag ett sådant meil från en vän i Skåne så antagligen smittades jag då.

Det är lite pinsamt då dessa meil gått till alla mina kontakter. Både privata och till firmor.


Nu måste jag byta lösenord lite oftare än var 72 dag som jag haft tidigare.

Av Yvonne Andersson - 9 januari 2012 11:24

Jag känner mig så himla ledsen, antagligen för att jag börjar tappa hoppet om någon sorts förändring. Nu har jag  ännu en gång talat med min husvärd (Stefan denna gång) om glaset på gatorna.

Han sejer att det inte finns något att göra åt det. Klart att det finns om ni omfördelar kostnaderna. Låt dem som skräpar ner få böta och informera mera.

Jag tycker att Kommunen borde kunna göra något. Åtminstone att sopa efter storhelger men det är ju bara här i hyreskvarteren som skräpet ligger och Politikerna i denna Kommun vill liksom Regeringen bara satsa på Kvarteren med Golf, Villor och Bostadsrätter. Jag blir så dj.... less.


Snart finns ingen väg utan glas att gå på. Vi håller glasfritt här på gården och tar genvägen över fälten upp till skogen.

    Än så länge känns det tryggt att gå i skogen med hundarna och nu är det också fästing och ormfritt där samt känns där ett par grader varmare än på gångvägarna.


Innan nyår var det mesta glaset upplockat av oss hundägare så vi kände oss rätt så trygga fast det regnade.

   

Av Yvonne Andersson - 8 januari 2012 00:00

Världens bäste Elvis någonsin skulle blivit 77 år i dag men dog alldeles för ung.

Elvis Aaron Presley föddes den 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi och vägde 2.2 kilo. Han hade också en tvilling bror som dog vid födelsn.

Elvis Presley var 42 år och 7 mån gammal när han gick bort 16 aug 1977.

Han hittades död på golvet i sitt badrum på Graceland av sin flickvän Ginger Alden.


En sådan där dag då hela världen chockades och många med mig minns exakt vad vi gjorde då dödsbudet kom.

Jag var 33 år och hade haft honom som min idol nr 1 i 19 år.

Den dagen höll jag på att tvätta efter att jag och Anneli Blomström varit till Mallorca i 2 veckor.

Minns också att jag avbröt tvättandet och ringde till min kompis Torsten som också hade Elvis som sin idol. Vi bara grät och ville inte tro att det var sant, fast vi visste att han levt ett väldigt destruktivt liv,

På kvällen satt vi på min balkong och vältrade oss i vår sorg med bacardi och coca-cola, tittandes på Elvisbilder. Torsten hade också med sig sin oljemålning av Elvis.

         

I januari 1956 gjordes de första inspelningarna för RCA, bland annat Heartbreak Hotel, som också gick upp som nummer ett på Billboard.

Den 28 januari 1956 gjordes det första tv-framträdandet, på CBS Stage Show, där Presley framförde "Shake, Rattle & Roll" och "I Got A Woman".


Det var ungefär här som jag upptäckte honom och när jag fyllde 15 år i december 1958 fick jag denna LP av Mamma (fast hon inte fick pengar över till cigaretter under Jul-månaden), med följande låtar och min lycka var gjord.

Min allra första rockskiva var en EP med Conway Twitty där ena sidan hette Party Doll.

På den tiden förstod jag inte alla ord som sjöngs men musiken räckte för att förstå passionen.





Dessförinnan hade jag bara lyssnat på Svenska schillingtryck och Bill Haley-stenkakor, så med Elvis vaknade mitt musikintresse. Jag hade själv sparat till en skivspelare i ljusblå plast, genom att jobba som hembiträde och bakat tunnbröd under sommaren hos Ester Fällman.

  ELVIS' GOLDEN RECORDS (LPM 1707)


Hound Dog/Loving You/All Shook Up/Heartbreak Hotel/Jailhouse Rock/Love Me/Too Much/Don't Be Cruel/That's When Your Heartaches Begin/(Let Me Be Your) Teddy Bear/Love Me Tender/Treat Me Nice/Any Way You Want Me (That's How I Will Be)/I Want You, I Need You, I Love You


Utgiven i april 1958.

Den innehåller fjorton låtar som på singel hade sålt 1.000.000 exemplar vardera.

Certifierad guldskiva 17 oktober 1961.

Den låg på på Billboards Best-Selling Pop Albums lista i 40 veckor, varav 4 veckor som nummer 3.

.

År 1958 blev Presley inkallad för militärtjänstgöring, som han till större delen tillbringade i den västtyska staden Bad Nauheim,[8] och mellan 1958 och 1960 gjorde han inga nya skivor.

Däremot släppte RCA Records under tiden två album med "nytt" material från hans tid på Sun Records kallade For LP Fans Only och A Date With Elvis.

När han återvände från armén började han så småningom göra filmer, till exempel G.I Blues, "Blue Hawaii", Viva Las Vegas, Kissing Cousins, och Paradise Hawaiian Style. Presley fortsatte att göra filmer ända fram till 1969, då han "äntligen" blev fri från filmkontrakten. Den sista spelfilmen blev "Change of Habit".

Elvis Presley ville stå framför en publik igen.

I december 1968 sändes vad som senare kom att kallas The -68 "Come Back Special". TV-showen blev ett bevis på att Elvis Presley, "The King", var tillbaka och banade vägen för hans återkomst till scenen 1969.

Denna TV-show är, ur ett svenskt perspektiv, extra intressant eftersom han genomförde den med en svensktillverkad Hagström Viking II kring halsen.[9]En lång rad turnéer och konserter avlöste varandra.

Mellan 1969 och 1977 gav Presley mer än 1 100 konserter.

Den mest uppmärksammade är "Aloha From Hawaii" från 14 januari 1973. Det var en konsert som Elvis gjorde utan ersättning till förmån för Kui Lee's Cancerfond. Målet var att samla in 25 000 amerikanska dollar; resultatet blev det tredubbla. (Kui Lee var en hawaiiansk låtskrivare, som dog 1966. Han skrev bland annat Elvis favoritsång "I'll Remember You"). "Aloha from Hawaii" sågs av ca 1,5 miljarder människor världen över, vilket gör showen till den mest sedda TV-showen någonsin.


Jag har Trimmat halva Madonna i dag.

Senaste inläggen

Presentation


På bilden är Madonna, Dvärgschnauzer, BIV=bäst i världen. Alla kategorier.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Länkar

Arkiv

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards